fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: Roemeense Irum-trekker van 100 pk voor € 43.500

Deze Roemeense Irum Tagro 120 is een primeur op Eima-show in Bologna. - Foto’s: Bas van Hattum

Nieuw op mechanisatievakbeurs Eima 2022 in Bologna (It.) zijn de Roemeense trekkers van het merk Irum. De Irum-trekker is gemaakt in Roemenië door de voormalige Roemeense importeur van Belarus uit Wit-Rusland.

Volgens een woordvoerder van Irum zijn ze pas in 2018 gestart met de bouw van de Irum-trekkers. Het bedrijf focust op de verkoop in – uiteindelijk – heel Europa, maar vooraleerst in Roemenië zelf. Op de stand stonden diverse modellen. Deze Irum Tagro 102 is het grootste model dat de fabrikant produceert.

100 pk koop je vanaf €43.500.

Een Irum-trekker van 100 pk koop je vanaf € 43.500.

FPT-krachtbron

De trekker op de foto kost € 43.500. Inclusief voorlader en wat extra opties tik je € 60.000 af. Onder de kap ligt een 3,5 liter FPT-motor die voldoet aan de Fase V-emissie-eisen. De transmissie is een handgeschakelde 12V/12A-bak met omkeershuttle. De versnellingspoken lijken verdacht veel op die van de oudere Valtra-trekkers. Verwacht verder geen wonderen, maar het interieur zag er niet verkeerd uit en alles zit erop en eraan.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin