fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eima 2022: Indiase fabrikant Solis lanceert compacttrekker Solis H26 Electric

De 26 Electric-smalspoortrekker is afgeleid van de goed verkopende Solis H26 met dieselmotor. - Foto: Martijn Knuivers

De Indiase machinefabrikant Solis heeft een elektrisch aangedreven compacttrekker ontwikkeld: de Solis H26 Electric. De kleine trekker is 26 kW sterk en werd gepresenteerd op vakbeurs Eima 2022 in Bologna (It.).

De compactrekker heeft als basis de Solis H26. De dieselmotor is vervangen door een elektromotor. Het was voor fabrikant spannend of hij de elektrische Solis H26 Electric wel op Eima 2022 kon tonen, want de trekker werd vastgehouden bij de douane. Slechts twee dagen voor aanvang van de beurs werd de trekker vrijgegeven.

De compacttrekker Solis H26 Eletric is donkergroen in plaats van Solis-blauw. Dat blijft hij ook, het is geen tijdelijke publiciteitsgimmick.

Vooralsnog blijft het qua elektrisch bij dit ene model. Solis verkoopt naar eigen zeggen 25.000 trekkers per jaar in de EU, waarvan rond 8.000 van het type H26. Het is daarom logisch om van deze goed verkochte trekker een elektrische variant te ontwikkelen.

Sterk punt is prijs Solis H26 Electric

De accu gaat 3.500 opladingen mee, wat goed moet zijn voor tien jaar. Met een volle accu kun je vier tot vijf uur werken. Opladen duurt zeven tot acht uur, maar met een fast charger is dat tot 3,5 uur te verkorten. Sterk punt is de prijs van de Solis H26 Electric. Deze gaat circa € 25.000 kosten, wat niet duur is.

Solis ontwikkelt momenteel een bijpassende voorlader voor de 25 Electric. De trekker komt vanaf april 2023 te koop.

Auteur: Martijn Knuivers

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

FOTO | Mix van tech en staal op World Ag Expo 2024

World Ag Expo in Californië (VS) staat bekend om zijn grootschalige groente- en fruitteelt. Tech-broedplaats Silicon Valley is om de hoek.
Afbeelding artikel

Grasdag 2024 is op 20 juni in Dronten

Na het succes van de Grasdag in 2023, waar meer dan 3.000 bezoekers uit zowel binnen- als buitenland kwamen, wordt de...
Beheer
WP Admin