Terug naar nieuwsoverzicht

Zwitserse ARB-Tec lanceert zelfrijdende maaier

De zelfrijdende maaier Arb-Tec Cutaro- maait 11 meter breed en weegt 8,5 ton. Door de brede lagedrukbanden is de bodemdruk laag, aldus de fabrikant. - Foto's: ARB-Tec

Machinefabrikant ARB-Tec is in Zwitserland vooral bekend van voersystemen en hydraulisch aangedreven trailer-assen. De Zwitserse fabrikant lanceert een nieuwe zelfrijdende maaier. De ARB-Tec Cutaro maait 11 meter en weegt 8,5 ton.

De ARB-Tec Cutaro SR1100 maait 11 meter breed met drie Claas-maaiers. Onder de machine liggen brede lagedrukbanden, waarmee de druk op de bodem minimaal is, aldus de fabrikant. De Cutaro staat voor op 710/50 R26.5 en achter 560/45 R22.5.

Tekst gaat verder onder de video

350 pk Mercedes-motor

Onder de motorkap ligt een elektronisch gestuurde 7,7 liter Mercedes-motor met 350 pk. De maaiers zijn hydraulisch aangedreven en hydro-pneumatisch ontlast. De snelheid van de maaibalken is onafhankelijk continu regelbaar. De kneuzer bestaat uit veerbelaste tanden en is hydraulisch aangedreven. Daarmee kun je de snelheid aanpassen of zelfs uitzetten om insecten te beschermen.

In de tanks gaat maximaal 380 liter diesel en 40 liter Adblue. Voor transport klapt de machine op tot een breedte van 3,4 meter, en behaalt maximaal 40 kilometer per uur.

Op de Zwitserse vakbeurs Agrama, van 24 tot en met 28 november in Bern, geeft de fabrikant meer informatie over de zelfrijdende maaier ARB-Tec Cutaro.

Auteur: Jacco van Erkelens

De maaiers komen uit de Claas-fabriek, en zijn hydraulisch aangedreven. Ook de kneuzers zijn hydraulisch aangedreven en traploos in snelheid te regelen.

Opgeklapt is de zelfrijdende maaier 3,4 meter breed, 3,4 meter hoog en 6,35 meter lang.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Perswikkelcombinatie McHale Fusion 4: snelle baalovergave zonder geratel

De eerste exemplaren van perswikkelcombinatie McHale Fusion 4 rijden in Nederland. TREKKER bekijkt de Fusion 4-Plus. Een impressie.
Afbeelding artikel

Sleutelaar Marinus Koning bouwt zelf budget-afvoerband

Sleutelaar Koning kocht gps-besturing voor zijn trekker en bouwde hydraulische zijstabilisatie. Zijn zelfbouw budget-afvoerband is nu ook klaar.
Afbeelding artikel

Video | Zelfgebouwde budget-afvoerband aan achtermaaier

Sleutelaar Marinus Koning maait de eerste snede gras met zijn zelfgebouwde budget-afvoerband.
Beheer
WP Admin