fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

5000ste Holaras-kuilverdeler verkocht

Machinefabrikant Holaras maakt tegenwoordig twee uitvoeringen van de Holaras-kuilverdeler: de Jumbo en de zwaardere versie Viking. - Foto's: Holaras

Machinefabrikant Holaras uit Aalten (Gld.) heeft in november de 5.000ste kuilverdeler afgeleverd. De Holaras-kuilverdeler is afgeleverd aan Agrotechnik Tafiły, een lokale dealer in Polen.

De Holaras-kuilverdeler is 45 jaar geleden ontworpen door veehouder Joop Visser. Het oorspronkelijk ontwerp is afgekeken van een Strela-schudder. Visser kwam er al snel achter dat de Strela niet bestand was tegen grote hoeveelheden gras.

Tekst gaat verder onder de foto

Het oorspronkelijke ontwerp van de Holaras-kuilverdeler baseerde veehouder  Joop Visser 45 jaar geleden op een Strela-schudder.

Het oorspronkelijke ontwerp van de Holaras-kuilverdeler baseerde veehouder Joop Visser 45 jaar geleden op een Strela-schudder.

Visser maakte een ontwerp dat steviger is dan de Strela-schudder en deed vervolgens een beroep op mechanisatiebedrijf Klein Nibbelink uit Bredevoort. Het mechanisatiebedrijf gaf aan dat Visser beter een beroep kon doen op machinebouwer Hoopman uit Aalten.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Concept Holaras-kuilverdeler ongewijzigd

De kuilverdeler is in de loop van de tijd verder doorontwikkeld tot de hedendaagse verdelers. Het concept van de kuilverdeler is sinds het prototype hetzelfde gebleven. Holaras maakt tegenwoordig twee uitvoeringen van de Holaras-kuilverdeler: de Jumbo en de zwaardere versie Viking.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Strautmann Magnon 11-470 DO snijdt gras nóg korter met 84 messen

TREKKER stapt in opraapwagen Strautmann Magnon 11-470 DO om het eerste gras door de snijrotor te zien komen. Een impressie...
Afbeelding artikel

Hoe bevalt Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB in de praktijk?

TREKKER test de Pöttinger-dubbeldoelwagen Jumbo 8450 DB met de nieuwe snijrotor, ultrakorte snijlengte en contactloze elektronische besturing.
Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Beheer
WP Admin