fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

5000ste Holaras-kuilverdeler verkocht

Machinefabrikant Holaras maakt tegenwoordig twee uitvoeringen van de Holaras-kuilverdeler: de Jumbo en de zwaardere versie Viking. - Foto's: Holaras

Machinefabrikant Holaras uit Aalten (Gld.) heeft in november de 5.000ste kuilverdeler afgeleverd. De Holaras-kuilverdeler is afgeleverd aan Agrotechnik Tafiły, een lokale dealer in Polen.

De Holaras-kuilverdeler is 45 jaar geleden ontworpen door veehouder Joop Visser. Het oorspronkelijk ontwerp is afgekeken van een Strela-schudder. Visser kwam er al snel achter dat de Strela niet bestand was tegen grote hoeveelheden gras.

Tekst gaat verder onder de foto

Het oorspronkelijke ontwerp van de Holaras-kuilverdeler baseerde veehouder  Joop Visser 45 jaar geleden op een Strela-schudder.

Het oorspronkelijke ontwerp van de Holaras-kuilverdeler baseerde veehouder Joop Visser 45 jaar geleden op een Strela-schudder.

Visser maakte een ontwerp dat steviger is dan de Strela-schudder en deed vervolgens een beroep op mechanisatiebedrijf Klein Nibbelink uit Bredevoort. Het mechanisatiebedrijf gaf aan dat Visser beter een beroep kon doen op machinebouwer Hoopman uit Aalten.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Concept Holaras-kuilverdeler ongewijzigd

De kuilverdeler is in de loop van de tijd verder doorontwikkeld tot de hedendaagse verdelers. Het concept van de kuilverdeler is sinds het prototype hetzelfde gebleven. Holaras maakt tegenwoordig twee uitvoeringen van de Holaras-kuilverdeler: de Jumbo en de zwaardere versie Viking.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Beheer
WP Admin