fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

89 centimeter brede TerraTrac-rupsen onder Claas Axion-trekker

De Claas Axion op TerraTrac-rupsen is nu leverbaar met 89 centimeter brede rupsen. De vooras is leverbaar met de zogenoemde Claas Tire Inflation Control. Sinds twee jaar wordt dat systeem Isobus aangestuurd. Op een wieltrekker kan de bandenspanning met de optionele 2.800 liter per minuut schroefcompressor de banden in 70-75 seconden 1 bar in spanning verhogen. - Foto's: Martin Smits

De Duitse machinefabrikant Claas levert de halfrups-uitvoering van zijn Axion-trekker nu ook op 89 centimeter brede TerraTrac-rupsen. Eerder was er al de keuze tussen 63,5 en 73,5 centimeter brede rupsen.

De 89 centimeter brede TerraTrac-rupsen zijn niet zozeer bedoeld om de trekkracht te vergroten, maar meer om voor zaaiwerkzaamheden de bodemdruk nog verder te verlagen. Met deze bredere rups nog meer trekkracht ontwikkelen dan de Claas Axion TerraTrac 930 en de Claas Axion TerraTrac 960 nu al leveren, is alleen mogelijk als het gewicht van de trekkers toeneemt. Dat is niet gewenst en uit oogpunt van prestaties ook niet noodzakelijk.

Tekst gaat verder onder Facebook-post

TerraTrac-rupsen goed bodemvolgend

De TerraTrac-rupsen zijn hydraulisch geveerd en daardoor goed bodemvolgend. Samen met luchtbanden op de vooras rijdt de rupstrekker ook op de weg comfortabel.

Auteur: Martin Smits

Door de hydraulisch geveerde steunrollen zijn de rupsbanden goed bodemvolgend, met behoud van een gelijkmatige drukverdeling. Het totale rupsstel kan 15 graden voorover en 8 graden achterover kantelen om hobbels te nemen.

Vergeleken met de 73,5 centimeter brede rupsen heeft de 89 centimetervariant geen bredere looprollen. Daardoor loopt de band opzij iets buiten de rollen. Vergeleken met de TerraTrac-onderstellen voor maaidorsers en hakselaars hebben de wielen het frictiemateriaal in segmenten in plaats van volledig rondom. Het (trekkende) achterwiel is wat groter. Dat alles omdat het rupsstel is bedoeld om te trekken, een maaidorser of hakselaar is meer bedoeld om alleen maar te rijden.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Beheer
WP Admin