fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Prototype: Krone test hakselaar op drie assen

Krone test hakselaar op drie assen. - Foto: Facebook

De Duitse fabrikant Krone test een hakselaar op drie assen, zo blijkt uit foto’s en filmpjes die rondgaan op internet. Volgens geruchten gaat het om een nieuw topmodel met 1.300 pk motorvermogen.

Op een filmpje is aan de rijsnelheid tijdens het hakselen te zien dat de hakselcapaciteit immens is. Volgens Ad van den Hurk, verkoopmanager van Krone Nederland, gaat het om een hakselaar met een motorvermogen van 1.300 pk.

Tekst gaat verder onder video’s

Waarom een derde as?

Op de vraag waarom Krone een derde as onder de hakselaar bouwt, antwoordt Van den Hurk: “Het idee achter de drie-asser is dat het totale gewicht op de vooras wordt verminderd, en beter wordt verdeeld over de hele machine. Met 1.300 pk en drie assen is er veel vermogen en tractie voorhanden. Andere fabrikanten kiezen voor een rupsonderstel, maar Krone kiest liever voor een drie-asser en banden. De voorste as van de drie-asser is vast en de twee andere assen te sturen. De Krone-hakselaar kan daardoor kort draaien.”

Het is niet bekend wanneer deze machine in de verkoop komt.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin