Terug naar nieuwsoverzicht

Case IH Trident 5550 eerste autonome kunstmeststrooier

Case IH en Raven Industries presenteren ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier, De Trident 5550.

Op de Amerikaanse Farm Progress Show in Boone (Iowa, VS) demonstreerden Case IH en Raven Industries afgelopen week ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier. Het is de Case IH Trident 5550 met Raven Autonomy.

Eind 2021 startte een samenwerking tussen twee merken van CNH Industries, Case IH en Raven Industries. Op de Amerikaanse Farm Progress show in Boone (Iowa) was ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier te zien als resultaat: de Case IH Trident 5550 met Raven Autonomy. Volgens ontwikkelaars kan zo’n autonome strooier helpen om het tekort aan personeel op te lossen.

Opdrachten op afstand

Gebruikers kunnen op een mobiel apparaat (tablet) een volledig werkplan maken op basis van een kaart met perceelsgrenzen. Het Raven-waarnemingssysteem detecteert via een reeks camera’s en radarsystemen continu de omgeving 360 graden rond de machine op obstakels. Met kunstmatige intelligentie verwerkt het controlesysteem de beelden. De gebruiker kan de camera’s op elk moment via de tablet bekijken.

Een of meerdere Case IH Trident 5550-kunstmeststrooiers met Raven Autonomy kunnen tegelijk zelfstandig rijdend een perceel instrooien zonder een chauffeur in de cabine. Buiten de cabine is volledige controle mogelijk via de tablet. Het voordeel is dat er meer werk in korte tijd kan worden gedaan.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De volledig elektrische en autonome John Deere 100 pk-trekker rijdt op batterijen.
Afbeelding artikel

Autonome elektrische John Deere in 2026 op Australische markt

John Deere is van plan om zijn autonome elektrische trekker in 2026 in Australië op de markt te brengen.
Afbeelding artikel

Video | Kuhn Aura-voerrobot voert zelfstandig

De Kuhn Aura-voerrobot is een autonoom voersysteem dat zélf uitkuilt. Bekijk de robot aan het werk.
Beheer
WP Admin