fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Case IH Trident 5550 eerste autonome kunstmeststrooier

Case IH en Raven Industries presenteren ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier, De Trident 5550.

Op de Amerikaanse Farm Progress Show in Boone (Iowa, VS) demonstreerden Case IH en Raven Industries afgelopen week ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier. Het is de Case IH Trident 5550 met Raven Autonomy.

Eind 2021 startte een samenwerking tussen twee merken van CNH Industries, Case IH en Raven Industries. Op de Amerikaanse Farm Progress show in Boone (Iowa) was ’s werelds eerste autonome kunstmeststrooier te zien als resultaat: de Case IH Trident 5550 met Raven Autonomy. Volgens ontwikkelaars kan zo’n autonome strooier helpen om het tekort aan personeel op te lossen.

Opdrachten op afstand

Gebruikers kunnen op een mobiel apparaat (tablet) een volledig werkplan maken op basis van een kaart met perceelsgrenzen. Het Raven-waarnemingssysteem detecteert via een reeks camera’s en radarsystemen continu de omgeving 360 graden rond de machine op obstakels. Met kunstmatige intelligentie verwerkt het controlesysteem de beelden. De gebruiker kan de camera’s op elk moment via de tablet bekijken.

Een of meerdere Case IH Trident 5550-kunstmeststrooiers met Raven Autonomy kunnen tegelijk zelfstandig rijdend een perceel instrooien zonder een chauffeur in de cabine. Buiten de cabine is volledige controle mogelijk via de tablet. Het voordeel is dat er meer werk in korte tijd kan worden gedaan.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin