fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agrifac bouwt Condor Vanguard-veldspuit met 6.000 litertank

Agrifac heeft een nieuwe Condor Vanguard zelfrijdende veldspuit ontwikkeld met een 6.000 litertank. Deze is speciaal ontwikkeld om in een korte tijd efficiënt te spuiten. Daarnaast heeft de veldspuit een kleine draaicirkel. - Foto's: Agrifac

Spuitenfabrikant Agrifac uit Steenwijk (Ov.) heeft een nieuwe zelfrijdende veldspuit gebouwd. Het is de 6.7 liter zescilinder Agrifac Condor Vanguard. De spuit heeft een motorvermogen van 212 kW/288 pk, een tankinhoud van 6.000 liter en een schoonwatertank met een inhoud van 660 liter.

De nieuwe veldspuit Condor Vanguard heeft een maximale rijsnelheid van 50 km/uur, een maximale spuitcapaciteit van 380 l/min, een spuitboombreedte van 24 tot 55 meter en 25 cm dopafstand. De StabiloPlus-spoorbreedteverstelling is standaard 180-255 cm, de WideTrackPlus is 225-300 cm. Daarnaast heeft de 2,55 m brede veldspuit een hoogte van bijna 4 m, een wielbasis van 3,6 m en een totale lengte van 11,25 meter.

Gebruikers kunnen kiezen tussen een robuuste J-boom of spuiten met luchtondersteuning via de AirFlowPlus-boom.

Meer spuiten in minder tijd

De reden om een nieuwe veldspuit te bouwen heeft te maken met de vraag naar meer spuitcapaciteit, zodat gebruikers meer kunnen spuiten in minder tijd. “Met de veranderende weersomstandigheden zien we dat zelfrijdende veldspuiten in West-Europa in kleinschalige gebieden als Nederland steeds populairder worden. Dat is de reden dat we voor 6.000 liter tankinhoud zijn gegaan”, vertelt Rens Albers, productmanager van Agrifac. “Ook speelt de wetgeving in Europa een rol. Die wordt strikter. Er wordt meer gehandhaafd op een maximale machinebreedte van 2,55 m. Daarom hebben wij dit nieuwe model gebouwd”, legt Albers uit.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Lage ecologische voetprint

Omdat er steeds meer hogere banden op de markt komen met een groter loopvlak, zijn fabrikanten genoodzaakt om machines hoger te maken. Dat is gunstig voor een lage ecologische voerprint.

Onder de nieuwe veldspuit kunnen Alliance Agriflex +354 VG 480/95 R50-banden worden gemonteerd. De spoorbreedte is traploos te verstellen tussen 180 cm en 255 cm via het StabiloPlus-onderstel. Het WideTrackPlus-onderstel heeft spoorbreedtes van of 225 cm – 300 cm.

Opties zijn een luchtvloeistofmengdop, spuiten met hogeresolutie-taakkaarten en een camera-detectiesysteem ten behoeve van spotspray. Het gps-systeem van de zelfrijder is compatibel met ieder gewenst gps-systeem.

Te zien op vakbeurs Sima

Agrifac toont de nieuwe veldspuit voor het eerst aan het publiek op de internationale vakbeurs Sima (6-10 november) in Parijs. De Agrifac Condor Vanguard zelfrijdende veldspuit is leverbaar vanaf februari 2023. De prijs is nog niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Agrifac-veldspuit? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

De veldspuit is speciaal aangepast op hogere banden voor een groter loopvlak. Deze banden zie je steeds vaker op de bandenmarkt. Ze zorgen voor een lage ecologische voetprint.

Agrifac toont deze nieuwe veldspuit binnenkort op de internationale vakbeurs Sima in Parijs (6 –10 november) voor het eerst aan het publiek.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Afbeelding artikel

ARA-spotsprayer van Ecorobotix nu ook SKL-gekeurd

De ARA-spotsprayer van Ecorobotix maakt gebruik van een bijzondere spuittechniek die inmiddels SKL-goedgekeurd is.
Beheer
WP Admin