fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Weevers bouwt proefveldrooier voor KWS Benelux

Dankzij de ombouw van de bestaande Grimme-wagenrooier is het mogelijk om de oogst van de proefvelden te rooien en op te slaan in kisten of zakken. - Foto's: Weevers Mechanisatie

Weevers Mechanisatie in Swifterbant (Fl.) heeft voor kweekbedrijf KWS Benelux een rooier gebouwd. KWS gaat de rooier inzetten op aardappelproefvelden in de Noordoostpolder.

De basis voor de proefveldenrooier is een Grimme GZ-wagenrooier. Het ontwerp van de omgebouwde rooier is gebaseerd op specifieke wensen van de KWS-proefveldmedewerkers. De monteurs, oftewel machinebouwers, van Weevers Mechanisatie hebben de nieuwe constructie, hydrauliek en elektronica in eigen huis geconstrueerd.

Ombouw

Dankzij de ombouw is het mogelijk om de oogst van de proefvelden te rooien en op te slaan in kisten of zakken. Na de oogst wordt de machine waar nodig aangepast en krijgt zij een volledige lakbeurt.

Na de oogst passen de monteurs van Weevers Mechanisatie de machine waar nodig aan en krijgt de rooier een lakbeurt.

Na de oogst passen de monteurs van Weevers Mechanisatie de machine waar nodig aan en krijgt de rooier een lakbeurt.

Auteur: Robin Looman

Ben je op zoek naar een gebruikte aardappelrooier van Grimme? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kunststof pick-up op nieuwe Claas Rollant 630 RC Uniwrap

Claas levert de Rollant 630 RC Uniwrap. Deze perswikkelcombinatie is vooral verbeterd op detail, waaronder kunststof afstrijkers in de pick-up.
Afbeelding artikel

Claas Volto-schudder krijgt eigen onderstel en gestuurde as

Claas komt met een nieuwe lijn Volto-schudders en volgt daarmee de trend naar schudders die (snel) opklappen op een lang transportonderstel.
Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Beheer
WP Admin