Terug naar nieuwsoverzicht

Verkoop trekkers blijft achter in eerste halfjaar 2022

Het laden van twee verkochte Case New Holland-trekkers op de productielocatie in Oostenrijk. Case IH liet in het eerste halfjaar van 2021 een sterke groei in trekkerverkoop zien in Nederland. Ook New Holland groeide in die periode. - Foto: Jacco van Erkelens

Brancheorganisatie Fedecom heeft de eerstehalfjaarcijfers van verkochte trekkers in 2022 gepubliceerd. Daarin zien we dat de verkoop van landbouw- en smalspoortrekkers in de eerste zes maanden achterblijft ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

In totaal leverden mechanisatiebedrijven 114 trekkers minder uit dan een jaar eerder. Kijkend naar de eerste halfjaarcijfers vanaf 2012, dan is een neerwaartse trend in de trekkerverkoop in het eerste halfjaar waar te nemen. Aandachtspunt hierbij is dat de trekkerverkoop in de tweede helft van dit jaar kan herstellen.

John Deere en Fendt: minder trekkers verkocht in 2021

Daarnaast publiceert Fedecom de eerstehalfjaarcijfers per trekkermerk tot en met 2021.

De verkoopaantallen van koplopers John Deere en Fendt bleven in 2021 achter. In dat eerste deel van het jaar verkocht John Deere 12 trekkers minder dan een jaar eerder. Ook Fendt levert iets in.

Case IH liet de grootste groei zien, met 31 trekkers meer dan dezelfde periode een jaar eerder. New Holland, Deutz-Fahr, Kubota, Massey-Ferguson en Valtra verkochten eveneens meer trekkers in het eerste halfjaar van 2021 ten opzichte van het jaar ervoor.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

GT-versie voor smalspoortrekker Landini Rex

Landini levert met de uitvoering Rex 4-120 GT Dynamic de meest luxe en complete smalspoortrekker binnen het Rex-gamma.
Afbeelding artikel

McCormick komt met luxere X5-trekkerserie

De Italiaanse fabrikant McCormick breidt zijn bestaande X5-trekkerserie uit met de P3-Drive-versie.
Afbeelding artikel

Gespot: prototype Claas Xerion in Bremerhaven

Claas werkt aan een nieuwe serie Xerion-systeemtrekkers. Dat blijkt uit een spionagefoto van een prototype dat staat te wachten in Bremerhaven...
Beheer
WP Admin