fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Start-up Trabotyx komt met wiedrobot van Nederlandse bodem

Begin 2023 wil de Nederlandse start-up Trabotyx zijn wiedtechnologie implementeren op een wiedbed voor meerdere bedden. - Foto's: Trabotyx

Voor de wiedrobot van de Nederlandse start-up Trabotyx zijn onkruiden – naast peen – prioriteit. De reden: onkruiden zijn het moeilijkst handmatig te verwijderen.

Een ZED 2-stereocamera moet die onkruiden vanaf opzij herkennen. In de toekomst komt er een tweede camera voor extra capaciteit. Een (later twee) pneumatische arm met daaraan een mes snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

Tekst gaat verder onder de foto

De pneumatische arm snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

De pneumatische arm snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

Lithium-accu’s

Met twee lithium-accu’s moet het voertuigje 3 tot 4 uur kunnen werken. Dit komt overeen met een derde hectare. Daarna moet je de accu’s verwisselen. Het kleine voertuig volgt de ruggen visueel en kan nog niet zelf keren op de kopakker.

Begin 2023 wil de start-up zijn wiedtechnologie implementeren op een wiedbed voor meerdere bedden. De prijs moet concurrerend zijn met handwieden.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische teler in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Robottrekker met of zonder cabine?’

De robottrekker wordt straks ingezet op grote percelen of bij repeterend werk. Dan heeft zo’n trekker geen cabine meer nodig. Of...
Afbeelding artikel

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.
Beheer
WP Admin