Terug naar nieuwsoverzicht

Start-up Trabotyx komt met wiedrobot van Nederlandse bodem

Begin 2023 wil de Nederlandse start-up Trabotyx zijn wiedtechnologie implementeren op een wiedbed voor meerdere bedden. - Foto's: Trabotyx

Voor de wiedrobot van de Nederlandse start-up Trabotyx zijn onkruiden – naast peen – prioriteit. De reden: onkruiden zijn het moeilijkst handmatig te verwijderen.

Een ZED 2-stereocamera moet die onkruiden vanaf opzij herkennen. In de toekomst komt er een tweede camera voor extra capaciteit. Een (later twee) pneumatische arm met daaraan een mes snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

Tekst gaat verder onder de foto

De pneumatische arm snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

De pneumatische arm snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

Lithium-accu’s

Met twee lithium-accu’s moet het voertuigje 3 tot 4 uur kunnen werken. Dit komt overeen met een derde hectare. Daarna moet je de accu’s verwisselen. Het kleine voertuig volgt de ruggen visueel en kan nog niet zelf keren op de kopakker.

Begin 2023 wil de start-up zijn wiedtechnologie implementeren op een wiedbed voor meerdere bedden. De prijs moet concurrerend zijn met handwieden.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nauwere samenwerking Claas, Amazone en robotfabrikant AgXeed

Claas en Amazone en AgXeed gaan nauwer samenwerken om het autonome veldwerk sneller verder te ontwikkelen.
Afbeelding artikel

​Video | Robots op landbouwbeurs Innov-Agri

Veldrobot Trektor met hybride aandrijflijn was begin september te zien in een demo op landbouwbeurs Innov-Agri in Outarville (Fr.)
Afbeelding artikel

Precision Days: techniek WeLaser voor het eerst te zien in Nederland

Een internationale groep bedrijven en onderzoekers werkt aan een machine om met fiberlaser techniek onkruiden te bestrijden. Tijdens de Precision Days...
Beheer
WP Admin