fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Start-up Trabotyx komt met wiedrobot van Nederlandse bodem

Begin 2023 wil de Nederlandse start-up Trabotyx zijn wiedtechnologie implementeren op een wiedbed voor meerdere bedden. - Foto's: Trabotyx

Voor de wiedrobot van de Nederlandse start-up Trabotyx zijn onkruiden – naast peen – prioriteit. De reden: onkruiden zijn het moeilijkst handmatig te verwijderen.

Een ZED 2-stereocamera moet die onkruiden vanaf opzij herkennen. In de toekomst komt er een tweede camera voor extra capaciteit. Een (later twee) pneumatische arm met daaraan een mes snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

Tekst gaat verder onder de foto

De pneumatische arm snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

De pneumatische arm snijdt het onkruid af, waarna een gripper het grijpt.

Lithium-accu’s

Met twee lithium-accu’s moet het voertuigje 3 tot 4 uur kunnen werken. Dit komt overeen met een derde hectare. Daarna moet je de accu’s verwisselen. Het kleine voertuig volgt de ruggen visueel en kan nog niet zelf keren op de kopakker.

Begin 2023 wil de start-up zijn wiedtechnologie implementeren op een wiedbed voor meerdere bedden. De prijs moet concurrerend zijn met handwieden.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gangbare trekker is nog lang niet uit beeld

Onbemande autonome machines zijn in de toekomst van groot belang voor de landbouw, maar de gangbare trekker is nog niet weg...
Afbeelding artikel

Hoe worden veld- en oogstrobots aangedreven?

Het is nog steeds vanzelfsprekend dat trekkers een dieseltank hebben. Maar hoe worden veld- en oogstrobots aangedreven?
Afbeelding artikel

Dit zijn de duurste veldrobots ter wereld

Benieuwd welke veldrobots nu verkrijgbaar zijn en wat ze kosten? We verklappen alvast dat de prijzen variëren van €12.540 tot €800.000.
Beheer
WP Admin