Terug naar nieuwsoverzicht

HarvestEye meet grootte en aantal aardappelen tijdens de oogst

Meetsysteem HarvestEye bestaat uit een camera die de aardappelen registreert terwijl ze op de transportband passeren. Een computer verwerkt de gegevens. Met een tablet controleert de gebruiker het proces. - Foto: Andrew Weekes

Technologiebedrijf HarvestEye heeft samen met aardappeltelers op het Spaanse eiland Mallorca veldproeven uitgevoerd om zijn systeem voor opbrengstmeting te testen.

Telers kunnen opbrengstmeetsysteem HarvestEye op hun oogst- of sorteerapparatuur monteren en zo het rooiproces van aardappelen realtime volgen. Hiermee krijgen ze gegevens over variaties in het veld. De gegevens komen in een onlineportaal.

Camera, computer en tablet

Het systeem bestaat uit een camera die de aardappelen registreert terwijl ze op de transportband voorbijkomen. Een computer verwerkt de gegevens. Met de bijgeleverde tablet kan de gebruiker het proces volgen en controleren.

Testen in het veld

Op Mallorca heeft het HarvestEye-team zijn bestaande soft- en hardware getest. Het team werkte er samen met lokale telers en verwerkte meer dan 200 ton aardappelen van zes velden.

Tekst gaat verder onder de video

Mercedes Torres Torres, teamleider machine-learning bij HarvestEye, vertelt dat HarvestEye goed samenwerkt met aardappeltelers en -exporteurs op Mallorca. “Het is een fantastische kans om onze technologie te verfijnen in de aanloop naar het oogstseizoen. We kunnen zo een nieuwe versie van onze geavanceerde technologie uitproberen.”

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe goed doet looftrekker Vegniek DiscMaster DM300 zijn werk?

Pootgoedtelers kennen de voordelen van looftrekken. Hoe goed doet de Vegniek DiscMaster DM300 zijn werk?
Afbeelding artikel

Holmer stelt nieuwe generatie bietenrooiers voor: de Terra Dos 5

Holmer levert voor oogstseizoen 2023 zijn vijfde generatie zelfrijdende bietenrooiers: de Terra Dos 5.
Afbeelding artikel

DeWulf-aardappelrooier met plaatsspecifieke visuele opbrengstbepaling

Teler rooit aardappelen met een DeWulf-rooier uitgerust met een systeem voor visuele opbrengstbepaling.
Beheer
WP Admin