fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

HarvestEye meet grootte en aantal aardappelen tijdens de oogst

Meetsysteem HarvestEye bestaat uit een camera die de aardappelen registreert terwijl ze op de transportband passeren. Een computer verwerkt de gegevens. Met een tablet controleert de gebruiker het proces. - Foto: Andrew Weekes

Technologiebedrijf HarvestEye heeft samen met aardappeltelers op het Spaanse eiland Mallorca veldproeven uitgevoerd om zijn systeem voor opbrengstmeting te testen.

Telers kunnen opbrengstmeetsysteem HarvestEye op hun oogst- of sorteerapparatuur monteren en zo het rooiproces van aardappelen realtime volgen. Hiermee krijgen ze gegevens over variaties in het veld. De gegevens komen in een onlineportaal.

Camera, computer en tablet

Het systeem bestaat uit een camera die de aardappelen registreert terwijl ze op de transportband voorbijkomen. Een computer verwerkt de gegevens. Met de bijgeleverde tablet kan de gebruiker het proces volgen en controleren.

Testen in het veld

Op Mallorca heeft het HarvestEye-team zijn bestaande soft- en hardware getest. Het team werkte er samen met lokale telers en verwerkte meer dan 200 ton aardappelen van zes velden.

Tekst gaat verder onder de video

Mercedes Torres Torres, teamleider machine-learning bij HarvestEye, vertelt dat HarvestEye goed samenwerkt met aardappeltelers en -exporteurs op Mallorca. “Het is een fantastische kans om onze technologie te verfijnen in de aanloop naar het oogstseizoen. We kunnen zo een nieuwe versie van onze geavanceerde technologie uitproberen.”

Auteur: Hugo Claver

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin