Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme levert derde generatie Rexor-bietenrooiers af

Machinefabrikant Grimme heeft zijn derde generatie Rexor-bietenrooiers gewijzigd op details, zoals tasters en nakoppers. Ook is een extra reinigingsrol toegevoegd. - Foto: Grimme

In 2010 leverde Grimme de eerste Rexor-bietenrooiers aan klanten. Twaalf jaar later is de derde generatie een feit. Op details is de rooier flink gewijzigd.

De Rexor-bietenrooier is op een aantal punten vernieuwd. Allereerst volgt de rooier op de automaatstand de rijen gestuurd door vier tasters, in plaats van voorheen twee. Deze zorgen ook voor de diepteregeling van de lichters en vervangen de vijf tasterwielen die voorheen tussen de bieten liepen.

Tekst gaat verder onder de foto; bekijk meer foto’s onderaan het artikel

Vier in plaats van twee tasters sturen de machine. Deze zorgen ook voor de diepteregeling. Sleeptasters regelen de ontbladeraar wordt door op diepte. - Foto: Grimme

Vier in plaats van twee tasters sturen de machine. Deze zorgen ook voor de diepteregeling. Sleeptasters regelen de ontbladeraar op diepte. – Foto: Martin Smits

De nakoppers zijn 40% lichter door gebruik van aluminium en kregen andere lagers. Onderhoudsvrij net als hun voorgangers, maar de kwaliteit is verbeterd volgens de fabrikant.

Het reinigingsbed achter de lichters heeft standaard zeven rollen gekregen. Ten opzichte van de vorige Grimme Rexor-rooiers is de dikte van de spiraalwindingen op de rollen dikker geworden. Om slijtage te verminderen is de ringelevator voorzien van tassen volgens het principe van een ringelevator van aardappelrooiers.

Grimme Digital Interface op Rexor-rooier

De nieuwe Rexor is met de Isobus-bedieningsterminal CCI 1200 en het Grimme SmartView-videosysteem uitgerust. De Grimme Digital Interface (GDI) die vorig jaar op de EVO-aardappelrooiers is geïntroduceerd, is nu ook onderdeel van de Rexor (en de Varitron-aardappelrooier). Dat geeft de gebruiker een beter overzicht over de in te stellen parameters. Om alle videobeelden tegelijkertijd in beeld te hebben, kan de gebruiker tot acht camerabeelden weergeven op de 12 inch touchscreenmonitor. Telemetrie voor een verbinding met het klantenportaal myGrimme is standaard aanwezig.

Auteur: Martin Smits

Op zoek naar een gebruikte Grimme Rexor-bietenrooier? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Het reinigingsbed heeft een rol extra gekregen. Ook is de diameter van de windingen rond de rollen vergroot. - Foto's: Martin Smits

De nakoppers zijn 40% lichter dan voorheen en hebben andere, onderhoudsvrije lagers gekregen. Instellen van de veerdruk gaat met één in plaats van twee veren per element.

De ringelevator is voorzien van tassen, min of meer gebaseerd op het systeem van een aardappelrooier. Daarom nu twee riemen in plaats van vroeger een riem. Het doel is minder slijtage aan de machine.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hop telen in Zuid-Duitse stijl met Hopfencabine en Soller-rankenwagen

Fokko Prins teelt professioneel hop. Hij pakte het meteen goed aan met een gebruikte MF 4348 met hopspuit en schijveneg.
Afbeelding artikel

Gespot: prototype drie-assige maaidorser

Profi publiceert een video van een prototype drie-assige maaidorser. Foto's van deze combine circuleerden al rond op sociale media.
Afbeelding artikel

Degelijke Krone Vendro 1120 gedragen schudder levert net werk

Krone introduceerde de nieuwe Vendro-serie gedragen schudders twee jaar geleden. TREKKER test de Krone Vendro 1120.
Beheer
WP Admin