Terug naar video overzicht

Van Werven bouwt nieuwe diepploeg met sterkere constructie

Een versleten diepploeg was de reden voor Van Werven Infra & Recycling uit Oldebroek (Gld.) om een nieuwe, sterkere diepploeg te produceren.

Voorheen werden de speciale diepploegen gebouwd door Panter Landbouwwerktuigen in Venlo. Panter hield op te bestaan in 2019. De inventaris werd geveild. Van Werven nam destijds een deel van de inventaris over en bouwt de diepploegen tegenwoordig in eigen huis.

Sterkere constructie

De nieuwe 1,20 m diepe diepploeg is sterker en zwaarder geconstrueerd dan de vorige. Van Werven had een speciale centrale as en enkele andere onderdelen op voorraad en bouwde deze in. In de eigen werkplaats heeft het bedrijf de nieuwe risters in vorm geperst en gehard.

De vorige diepploeg was wat krom getrokken. Dat komt door het zware ploegwerk dat voornamelijk in de Flevopolder wordt uitgevoerd, met her en der obstakels in de bodem.

Eerste hectares ploegen

De eerste geploegde hectares bevestigen dat de nieuwe diepploeg, net als de originele Panter-diepploegen, goed uitgedacht is. Het werktuig geeft een prima ploegresultaat. Mocht er onverhoopt wat afbreken, dan lost de technische dienst van Van Werven dat op.

Diepploegen van 0,80 tot 1,30 m

Van Werven is het enige bedrijf in Nederland dat diverse mogelijkheden heeft om diep te ploegen. Het bouwt deze ook zelf in. Zo kan de gebruiker kiezen uit ploegen die 0,80 m, 0,90 m, 1,00 m, 1,10 m, 1, 20m, 1, 30 m, 1, 40 m en 1, 60 m diep kunnen ploegen, afhankelijk van wat de bodem vraagt.

Tekst gaat verder onder de video

Van Werven voert ook diepploegwerkzaamheden uit in Duitsland en Groot-Brittanniƫ. Boeren en loonbedrijven in die landen zetten de diepploeg in wanneer zij een dieper liggende grondsoort naar boven willen halen.

Auteur en videograaf: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte diepploeg? Kijk op Traktorpool.nl

Beheer
WP Admin