fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe module voor sectieschakeling en dosering op Hardi-veldspuiten

Via SmartControl is het aansturen van de HC 500-computer van Hardi-veldspuiten met nieuwere trekkers ook mogelijk. - Foto: Homburg Holland

Homburg-Holland in Stiens (Fr.) levert een SmartControl-module voor Hardi-veldspuiten. Hiermee is sectieschakeling en dosering via Isobus beschikbaar op Hardi-spuiten met HC5500-bediening.

Boeren en loonwerkers die een nieuwe trekker kopen met een Isobus-scherm, constateren dat het aansturen van een Hardi-veldspuit via de HC 5500-computer niet lukt. Daarvoor heeft Homburg-Holland, importeur van Hardi-veldspuiten, een oplossing bedacht. De zogenoemde SmartControl. Deze stuurt de HC 5500-computer aan. Dit gaat door middel van een plug en play-aansluiting via Aux-In-Cab of een stopcontact achterop.

SmartControl voor secties en dosering

De module neemt niet de bediening van de veldspuit over, maar stuurt via gps secties en dosering aan. Daarnaast is het mogelijk taakkaarten te gebruiken via bestaande of nieuwe gps-systemen. De gegeven dosering wordt geregistreerd en opgeslagen in het gps-scherm.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Een grafische weergave van sectieschakeling met de SmartControl-module.

Een grafische weergave van sectieschakeling met de SmartControl-module.

Trekkers met Isobus-gps-scherm

De module is geschikt voor trekkers als Fendt One en John Deere AutoTrac ready. Deze trekkers zijn af fabriek al voorzien van een Isobus-gps-scherm. Ook is de SmartControl-module geschikt voor Kuhn/Rauch-strooiers met Quantron A of E-bedieningsscherm.
De SmartControl-module is verkrijgbaar voor € 2.200.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet en Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Afbeelding artikel

ARA-spotsprayer van Ecorobotix nu ook SKL-gekeurd

De ARA-spotsprayer van Ecorobotix maakt gebruik van een bijzondere spuittechniek die inmiddels SKL-goedgekeurd is.
Beheer
WP Admin