Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota bouwt nieuw distributiecentrum in Alblasserdam

De Japanse machinefabrikant Kubota bouwt een nieuw distributiecentrum in Alblasserdam (Z.-H.). - Foto: Kubota

De Japanse machine- en trekkerfabrikant Kubota is gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Noord-Europa in Alblasserdam (Z.-H.). Het doel van deze investering is een snellere levering van onderdelen aan Kubota-klanten in Noord-Europa.

Kubota sloot in eerste instantie in 2021 een huurovereenkomst af met een vastgoedbeheerder. De fabrikant heeft echter besloten om een nieuw distributiecentrum met een oppervlakte van 32.000 m2 en een capaciteit van 3.000 eenheden per jaar in Alblasserdam te gaan bouwen. De reden hiervoor is dat de Europese klanten een snellere levering van onderdelen willen.

Distributiecentrum vlakbij Rotterdamse haven

Het nieuwe distributiecentrum in Alblasserdam is voor de machinefabrikant gunstig vanwege de ligging vlakbij de Rotterdamse haven. Het distributiecentrum gaat de import- en exportactiviteiten van producten uit Europa, Japan, de Verenigde Staten en India faciliteren. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor de Noord-Europese markt. Kubota hoopt hiermee de distributie van zijn producten te verbeteren en de logistieke kosten te verlagen.

Werkgelegenheid voor 60 medewerkers

Op deze nieuwe locatie komen in eerste instantie 60 mensen te werken. Wanneer het nieuwe distributiecentrum geopend wordt, is niet bekend.

Auteur: Annelies Bakker

Benieuwd naar de prestaties van de Kubota M6-serie? Bekijk de trekkertest

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr bouwt nieuw kantoorpand van € 6,4 miljoen

Deutz-Fahr investeert € 6,4 miljoen in een nieuw kantoorpand in Lauingen (D.) dat eind 2023 wordt opgeleverd.
Afbeelding artikel

Claas investeert € 44 miljoen in modernisering fabriek

Claas heeft € 44 miljoen geïnvesteerd in het moderniseren van zijn locatie in Harsewinkel (D.) voor de productie van combines Trion en...
Afbeelding artikel

Väderstad Farm in Duitsland geopend

Väderstad opent officieel Väderstad Farm in Duitsland; een ontmoetingspunt voor klanten met allerhande innovaties.
Beheer
WP Admin