fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Indiase start-up presenteert eerste elektrische trekkers

Het Indiase bedrijf Cellestial heeft de elektrische trekkers ontworpen voor gebruik in het veld, in de tuinbouw of in kassen. - Foto: Cellestial E-Mobility

Start-up Cellestial E-Mobility presenteert de eerste elektrische trekkers van Indiase makelij. Het bedrijf uit Hyderabad (India) heeft drie trekkers ontwikkeld, variërend van 27 pk tot 55 pk. De e-trekkers zijn op korte termijn leverbaar.

Volgens Cellestial zijn de e-trekkers goedkoper in gebruik dan vergelijkbare conventioneel aangedreven trekkers. De prijs is omgerekend € 7.500 tot € 10.000. Het bedrijf presenteerde de trekkers onlangs tijdens een expo voor elektrische voertuigen in Bengaluru. De e-trekkers zijn ontworpen voor gebruik in het veld, in de tuinbouw of in kassen.

Celestial E-Mobility gaat de e-trekkers in drie modellen leveren: 27 pk, 35 pk en 55 pk. De machines zijn uitgerust met een Indiaas stopcontact om op te laden. De e-trekkers leggen tot 75 km af op een enkele lading. De maximale rijsnelheid is 25 km per uur. De trekkers hebben een aftakas, hydrauliek, en vierwielaandrijving.

Tekst gaat verder onder de video

Batterij snel laden

De batterij is verwisselbaar. Het opladen van de accu duurt zes uur met een residentiële lader op een conventioneel eenfasig 16 ampère stopcontact. Met een industriële laadinfrastructuur kan de batterij in twee uur snel laden. De trekkers zijn voorzien van regeneratief remmen en vermogensinversie.

Siddhartha Durairajan, mede-oprichter van Cellestial E-Mobility, verwacht dat het beleid van de Indiase overheid helpt om e-trekkers in India te verkopen. “Door groen overheidsbeleid en subsidies is er veel vraag naar elektrische voertuigen”, zegt Durairajan in Indiase media.

Export e-trekkers naar Mexico

Het bedrijf is van plan e-trekkers te exporteren naar Mexico. In Mexico heeft Cellestial een partnerschap met Grupo Marvelsa. Cellestial streeft ernaar om de komende drie jaar 4.000 e-trekkers op de Mexicaanse markt te verkopen. “Ons uitstapje naar de Mexicaanse markt zal deuren openen naar de winstgevende Noord-Amerikaanse markt”, benadrukt Durairajan.

Cellestial is een dochteronderneming van Tube Investments of India (TII), een bedrijf van Murugappa Group. Cellestial is gestart in mei 2019. Het oprichtingsteam bestaat uit Durairajan, Syed Mubasheer Ali en Midhun Kumar. Andere bedrijven in India, waaronder VST Tillers Tractors, Mahindra & Mahindra en Sonalika International Tractors, zijn eveneens van plan om elektrische trekkers te ontwikkelen.

Auteur: René Groeneveld

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Beheer
WP Admin