fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Veehouder rijdt met zijn trekker naar de Noordkaap

Paul Fontaine staat voor zijn Ford 5640, waarmee hij vertrekt voor een tocht naar de Noordkaap. Foto's: Paul Fontaine.

Veehouder Paul Fontaine vertrekt vrijdag 17 juni met een Ford 5640 naar de Noordkaap in Noorwegen. De tocht naar het meest noordelijke punt van Europa is voor een goed doel; Fontaine wil geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding.

De veehouder uit De Bilt (U.) maakt een tocht met zijn Ford 5460 van 3.900 kilometer naar de Noordkaap in Noorwegen. De 49-jarige Paul Fontaine wil met deze tocht geld inzamelen om bij te dragen aan onderzoek naar kanker. Het idee ontstond toen een goede vriendin van Fontaine vorig jaar werd gediagnostiseerd met kanker. Hij wil met zijn reis € 1 miljoen ophalen voor dit goede doel.

Expeditie live volgen

De expeditie is live te volgen via de website www.zetjewekkervoordetrekker.nl. Via een livestream is Fontaines reis te volgen. De veehouder houdt ook een blog bij, met video’s en interviews.

Slapen gebeurt achter de trekker, waaraan Fontaine een omgebouwde grondbak heeft hangen. De grondbak biedt plek voor een opbergkast en een bed. Fontaines vrouw begeleidt hem tijdens zijn tocht door vooruit te rijden met een camper. De start van de tocht staat gepland op vrijdag 17 juni.

Achterop de trekker is een bak gemaakt waarin Fontaine zijn spullen kan opslaan. Bovenop ligt een matras om te overnachten.

Achterop de trekker is een bak gemaakt waarin Fontaine zijn spullen kan opslaan. Bovenop ligt een matras om te overnachten.

Gebruikte Ford-trekker kopen? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Klassieker | Handgeschakelde Ford TW-35 in originele staat

TREKKER duikt in de Ford-geschiedenis en bezoekt dieselmotorenman Meindert Koning met zijn handgeschakelde Ford TW-35.
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Video | Ford-trekkers ronkend over de Brabantse akkers

Van Blauwe Reiger en Dexta tot de grotere Ford-series 5000 en 7000 en Ford County; 120 Ford-trekkers bewerken akkers in Heesch...
Beheer
WP Admin