fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerfabrikant Steyr levert luchtdrukwisselsysteem af fabriek

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr gaat trekkers van de Profi-serie (vanaf 116 pk) tot aan de Terrus-serie (tot 313 pk) uitrusten met een luchtdrukwisselsysteem. - Foto: Steyr

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr gaat zijn trekkers vanaf de Profi-serie (vanaf 116 pk) optioneel af fabriek uitrusten met een luchtdrukwisselsysteem.

Steyr is hiervoor een samenwerking aangegaan met het eveneens Oostenrijkse bedrijf Terra Care, producent van dergelijke systemen. Af fabriek wil zeggen dat de trekker in Sankt Valentin wordt voorbereid met een opbouwkit (meerprijs € 750) en vervolgens naar Terra Care in Winteredt wordt getransporteerd.

Terra Care bouwt het bandenspanningssysteem op de trekker (brutomeerprijs € 8.000). De bediening van het systeem verloopt middels Isobus via het bedieningsscherm van de trekker of via de joystick. Rvs-luchtleidingen lopen buitenom, de draaikoppelingen zijn onderhoudsvrij.

Het luchtdrukwisselsysteem is optioneel en alleen leverbaar op Steyr-trekkers, niet op Case IH-trekkers. De fabrikant kan trekkers uit de Profi-serie (vanaf 116 pk) tot de Terrus-serie (tot 313 pk) uitrusten met dit systeem.

In 1,5 minuut bandenspanning 1 bar hoger

Steyr levert de trekkers met vier verschillende compressoropties. Standaard is de luchtgekoelde compressor die normaliter voor luchtremmen wordt gebruikt, met een pompopbrengst van 160 l/min. Volgens de fabrikant pomp je hiermee in 15 minuten banden in de maat 710/60 R42 en bijpassende voormaat op van 0,8 tot 1,8 bar.

Tweede optie is een grotere compressor met een pompcapaciteit van 213 l/min. De derde mogelijkheid is een compressor in de fronthef met 1.080 of 2.500 l/min capaciteit.

Met de grootst leverbare compressor duurt het volgens Steyr 1,5 minuut om de bandenspanning met 1 bar te verhogen. Het systeem regelt de bandenspanning in de voor- en achterbanden en ook van een aanhanger of werktuig.

Auteur: Bob Karsten

Bekijk en vergelijk trekkers van Steyr op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Afbeelding artikel

Klassieker Steyr 8140 na brand uit de as herrezen

Gepensioneerd monteur Jo van Wijlick restaureerde deze Steyr 8140 nadat de klassieke trekker flinke brandschade had opgelopen.
Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Op internet circuleert een computertekening met daarop mogelijk een nieuw topmodel trekker van Steyr.
Beheer
WP Admin