Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerfabrikant Steyr levert luchtdrukwisselsysteem af fabriek

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr gaat trekkers van de Profi-serie (vanaf 116 pk) tot aan de Terrus-serie (tot 313 pk) uitrusten met een luchtdrukwisselsysteem. - Foto: Steyr

De Oostenrijkse trekkerfabrikant Steyr gaat zijn trekkers vanaf de Profi-serie (vanaf 116 pk) optioneel af fabriek uitrusten met een luchtdrukwisselsysteem.

Steyr is hiervoor een samenwerking aangegaan met het eveneens Oostenrijkse bedrijf Terra Care, producent van dergelijke systemen. Af fabriek wil zeggen dat de trekker in Sankt Valentin wordt voorbereid met een opbouwkit (meerprijs € 750) en vervolgens naar Terra Care in Winteredt wordt getransporteerd.

Terra Care bouwt het bandenspanningssysteem op de trekker (brutomeerprijs € 8.000). De bediening van het systeem verloopt middels Isobus via het bedieningsscherm van de trekker of via de joystick. Rvs-luchtleidingen lopen buitenom, de draaikoppelingen zijn onderhoudsvrij.

Het luchtdrukwisselsysteem is optioneel en alleen leverbaar op Steyr-trekkers, niet op Case IH-trekkers. De fabrikant kan trekkers uit de Profi-serie (vanaf 116 pk) tot de Terrus-serie (tot 313 pk) uitrusten met dit systeem.

In 1,5 minuut bandenspanning 1 bar hoger

Steyr levert de trekkers met vier verschillende compressoropties. Standaard is de luchtgekoelde compressor die normaliter voor luchtremmen wordt gebruikt, met een pompopbrengst van 160 l/min. Volgens de fabrikant pomp je hiermee in 15 minuten banden in de maat 710/60 R42 en bijpassende voormaat op van 0,8 tot 1,8 bar.

Tweede optie is een grotere compressor met een pompcapaciteit van 213 l/min. De derde mogelijkheid is een compressor in de fronthef met 1.080 of 2.500 l/min capaciteit.

Met de grootst leverbare compressor duurt het volgens Steyr 1,5 minuut om de bandenspanning met 1 bar te verhogen. Het systeem regelt de bandenspanning in de voor- en achterbanden en ook van een aanhanger of werktuig.

Auteur: Bob Karsten

Bekijk en vergelijk trekkers van Steyr op Trekkeronline.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bandenfabrikant BKT raadt watervulling in banden af

De Indiase bandenproducent BKT waarschuwt voor veiligheidsrisico’s van watervulling in banden. BKT verbiedt watervulling bij VF-banden.
Afbeelding artikel

Nieuwe BKT Agrimaxfactor-bandenserie

BKT brengt de Agrimaxfactor-bandenserie op de markt voor trekkers die gebruikt worden voor transport en grondbewerking.
Afbeelding artikel

VF-band ook standaard lagedrukband onder kipwagens

Very high Flexion-technologie wordt in de grote bandenmaten de standaard. VF-banden zijn er ook voor aanhangers, zoals kipwagens.
Beheer
WP Admin