Terug naar nieuwsoverzicht

Grotere motor in Case IH Luxxum-serie

Case IH vernieuwt de Luxxum-serie. Opvallendste vernieuwing is de grotere motor, tegelijkertijd komen er nieuwe opties beschikbaar, zoals een lederen stuurwiel. - Foto: Case IH

Trekkerfabrikant Case IH rust de Luxxum-serie (101 tot 117 pk) voortaan uit met een 3,6 liter FPT-motor. Vanaf eind dit jaar zijn de nieuwe trekkers leverbaar.

Volgens de fabrikant levert dit nieuwe motorblok een 5% hoger koppel. Het maximale koppel ligt nu bij een lager toerental (1.300 motortoeren).

Tegelijk met de motor vernieuwt Case IH het uitlaatgas-nabehandelingssysteem, dat aan dezelfde Fase 5-emissienorm voldoet. Het gaat om een zogeheten HI-eSCR2, een combinatie van een dieseloxidatiekatalysator, partikelfilter en selectieve katalytische reductie (SCR). Ook is er uitlaatgasrecirculatie. Voor de technische evenknie van het merk Steyr, de Multi-serie, werd deze vernieuwing al in 2021 aangekondigd.

Nieuwe opties

Case IH introduceert tegelijk enkele nieuwe opties, zoals een lederen stuurwiel en vloerbedekking. De meerprijs daarvoor is bruto € 227). Er zijn twee extra werklampen leverbaar, in totaal tien voor € 1.497. Met de elektro-hydraulische voorlader-joystick is ook de transmissie bedienen.

De vernieuwde Luxxum 100 is leverbaar voor € 110.940 bruto. Het topmodel Luxxum 120 is verkrijgbaar vanaf € 117.581 bruto.

Auteur: Bob Karsten

Op zoek naar een tweedehands Case IH Luxxum? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video| Puma 260 AFS Connect is primeur van Case IH op Sima 2022

Het belangrijkste trekkernieuws op Sima 2022? Dat is de nieuwe Puma 260 AFS Connect van trekkerfabrikant Case IH.
Afbeelding artikel

Trekker Case IH Puma 260 CVX Drive met ruimere stille cabine

Case IH toont de nieuwe trekker Case IH Puma 260 VX Drive voor het eerst aan publiek op de internationale vakbeurs...
Afbeelding artikel

Case IH lanceert AFS Pro 700 Plus-monitor voor Puma en Maxxum

Case IH introduceert de AFS Pro 700 Plus 12 inch-monitor voor de Multicontroller en CVXDrive-modellen op Maxxum- en Puma-trekkers.
Beheer
WP Admin