fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grotere motor in Case IH Luxxum-serie

Case IH vernieuwt de Luxxum-serie. Opvallendste vernieuwing is de grotere motor, tegelijkertijd komen er nieuwe opties beschikbaar, zoals een lederen stuurwiel. - Foto: Case IH

Trekkerfabrikant Case IH rust de Luxxum-serie (101 tot 117 pk) voortaan uit met een 3,6 liter FPT-motor. Vanaf eind dit jaar zijn de nieuwe trekkers leverbaar.

Volgens de fabrikant levert dit nieuwe motorblok een 5% hoger koppel. Het maximale koppel ligt nu bij een lager toerental (1.300 motortoeren).

Tegelijk met de motor vernieuwt Case IH het uitlaatgas-nabehandelingssysteem, dat aan dezelfde Fase 5-emissienorm voldoet. Het gaat om een zogeheten HI-eSCR2, een combinatie van een dieseloxidatiekatalysator, partikelfilter en selectieve katalytische reductie (SCR). Ook is er uitlaatgasrecirculatie. Voor de technische evenknie van het merk Steyr, de Multi-serie, werd deze vernieuwing al in 2021 aangekondigd.

Nieuwe opties

Case IH introduceert tegelijk enkele nieuwe opties, zoals een lederen stuurwiel en vloerbedekking. De meerprijs daarvoor is bruto € 227). Er zijn twee extra werklampen leverbaar, in totaal tien voor € 1.497. Met de elektro-hydraulische voorlader-joystick is ook de transmissie bedienen.

De vernieuwde Luxxum 100 is leverbaar voor € 110.940 bruto. Het topmodel Luxxum 120 is verkrijgbaar vanaf € 117.581 bruto.

Auteur: Bob Karsten

Op zoek naar een tweedehands Case IH Luxxum? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe neus op boerentrekkers Farmall A en Farmall C van Case IH

Case IH heeft zijn boerentrekkers Farmall A en Farmall C opgefrist met een nieuw uiterlijk. De Farmall C komt dit najaar...
Afbeelding artikel

CNHi levert trekkers van 100-400 pk met omkeerinrichting

De omkeerinrichting was al beschikbaar in Steyr-trekkers. Nu levert CNHi deze ook in Case IH- en New Holland-trekkers van 100 tot...
Afbeelding artikel

Video | Krachtpatser Case IH-kniktrekker Quadtrac 715

Case IH introduceert de Quadtrac 715, met 778 pk de sterkste trekker ter wereld die in serie wordt geproduceerd.
Beheer
WP Admin