Terug naar nieuwsoverzicht

Potato Europe dit jaar in Duitsland

Potato Europe in 2018 in Rittergut Bockerode, 30 kilometer van Hannover (D.). De internationale aardappelbeurs wordt in 2022 weer in deze Duitse plaats georganiseerd.

Op 7 en 8 september 2022 is de internationale aardappelbeurs Potato Europe in Hannover (D.). Vorig jaar zou het evenement in Lelystad plaatsvinden en in 2020 in Frankrijk. Vanwege de coronapandemie ging deze beurzen niet door.

Potato Europe vindt afwisselend in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland plaats. Volgens Wilfried Wolf, projectmanager van Potato Europe 2022 is er veel interesse in het evenement. Inmiddels hebben bijna honderd exploitanten zich aangemeld. “Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in de aardappelteelt. De laatste editie was in 2018. Iedereen kijkt er naar uit om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten”, zegt Wolf.

Smart Potato Farming

Naast de machinedemonstraties wordt extra aandacht besteed aan de zakelijke kansen voor aardappeltelers, zoals directe verkoop van streekproducten via een winkeltje, stalletje of automaat bij de boerderij. Op de Smart Potato Farming-show kunnen bezoekers ideeёn opdoen over digitale en autonome oplossingen in de aardappelteelt.

De vakbeurs Potato Europe is 7 en 8 september vlakbij Rittergut Bockerode, circa 30 kilometer van Hannover. In 2006, 2010, 2014 en 2018 vond het evenement hier ook al plaats.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Unieke antieke trekkers aan het werk in Toldijk

​​​​​​​Volop oude trekkers en landbouwwerktuigen waren te zien tijdens Het Agrarisch Verleden Herleeft in Toldijk (Gld.).
Afbeelding artikel

Technische Kontakt Dagen uitgesteld naar 2023

De Technische Kontakt Dagen (TKD) gaan dit jaar niet door. Het terrein is niet geschikt voor zware machines.
Afbeelding artikel

Potato Europe 2021 afgelast

De aardappelvakbeurs Potato Europe 2021 is afgelast. Het evenement zou plaatsvinden op 1 en 2 september, maar met de huidige ontwikkelingen...
Beheer
WP Admin