Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe serie Samson-drijfmesttanks moet rijschade voorkomen

Mesttechniekfabrikant Samson lanceert vijf nieuwe modellen drijfmesttanks in zijn serie PGII-Genesis. De tanks moeten rijschade op de akker voorkomen. - Foto: Samson

De Deense fabrikant van mesttechniek Samson lanceert een nieuwe serie drijfmesttanks speciaal voor grote lagedrukbanden om het draagvermogen te verbeteren. Zo wordt volgens de fabrikant een optimale verdeling van de bandendruk op de bodem bewerkstelligd.

Voor seizoen 2023 breidt Samson zijn in 2013 gelanceerde Samson PGII-drijfmesttanks uit met de PGII-Genesis-serie. De twee-assige modellen met een inhoud van 18 tot 20 kuub zijn ontworpen voor banden tot 1950 mm hoog en 800 mm breed. De drie-assige modellen met een inhoud van 28, 31 en 35 kuub zijn geschikt voor banden tot 1850 mm hoog en 800 mm breed.

Volgens de fabrikant bewerkstelligen deze nieuwe drijfmesttanks een optimale verdeling van de bandendruk op de bodem. De bandenspanning kan met behulp van een automatische bandenspanningsregeling omhoog of omlaag tijdens het rijden.

Hydraulische powerdrive en wielaandrijving optioneel

Opties voor de PGII-Genesis-serie zijn een zuigarm, turbovuller, de nieuw ontwikkelde HPD (hydraulische powerdrive) of HWD (hydraulische wielaandrijving). De power- en wielaandrijving zorgen volgens Samson voor maximale tractie, ook op moeilijk begaanbare heuvelachtige terreinen of onder natte bodemomstandigheden. Dit draagt volgens de fabrikant bij aan verminderde bodemdruk, wielslip en rijschade in het veld.

Goed comfort chauffeur

Omdat de gebruiker grotere banden onder de drijfmesttanks kan plaatsen, is de fabrikant ook met de oplegdruk aan de slag gegaan. “Om de oplegdruk binnen de toleranties te houden voor een goed comfort voor de chauffeur, hebben we de druk opnieuw berekend”, zegt Wouter Truin, productspecialist van importeur Wasse in Hijken (Dr.).

De Samson PGII Genesis-serie is leverbaar vanaf seizoen 2023. De vanafprijs is € 149.000.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een tweedehands Samson-mesttank? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Afbeelding artikel

Vredo VT5536: 22 kuub in 90 seconden en rust in de cabine

De nieuw ontworpen zodebemester Vredo VT5536 heeft een Scania-krachtbron en 22 kuubs kunststoftank. Tijd voor een proefrit.
Afbeelding artikel

Fliegl bouwt mobiele mestscheider Tapir 375

Fliegl demonstreerde woensdag 8 juni de mobiele mestscheider Fliegl Tapir 375 bij een veehouder in Beieren (D.). Bekijk de video.
Beheer
WP Admin