fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere neemt Amerikaanse start-up voor autonome technologie over

Met de overname van de Amerikaanse start-up Light lijkt het er op dat John Deere het Clarity-platform van Light wil integreren in zijn autonome trekkers. - Foto: John Deere / Bill Krzyzanowski

John Deere heeft Light overgenomen, een in Californië gevestigd bedrijf dat dieptedetectie en cameraperceptie ontwikkelt voor autonome voertuigen. De machinefabrikant zal het Light-platform, Clarity, integreren in zijn autonome trekkers.

Het op camera’s gebaseerde Clarity-platform kan 3D-objecten van 10 centimeter tot meer dan 1.000 meter waarnemen. Het platform gebruikt signaalverwerking om een 3D-beeld van de omgeving op te bouwen. Volgens de Amerikaanse website The Robot Report gaat John Deere het Clarity-platform van Light integreren in zijn autonome trekkers.

John Deere laat LiDAR links liggen

De fabrikant lijkt met de keuze voor het Clarity-Platform de lasertechnologie van LiDAR (Light Detection And Ranging) links te laten liggen. LiDAR presteert volgens John Deere niet al te best in droge stoffige omstandigheden. Een andere reden is dat LiDAR gebruikmaakt van bewegende onderdelen, wat niet ideaal is in hobbelige omgevingen.

Hoewel LiDAR tot 90 meter voor een voertuig kan ‘zien’, zegt John Deere dat dat niet nodig is voor een trekker, die relatief langzaam rijdt. Met stereocamera’s kan de trekker 20 meter vooruitkijken. Dat is voldoende.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Afbeelding artikel

Op meer provinciale wegen landbouwverkeer toegestaan

Vanwege nieuwe landelijke regelgeving mag landbouwverkeer op meer provinciale wegen in Groningen, Overijssel, Gelderland en Zuid-rijden.
Afbeelding artikel

In Baltische Staten staat eerste generatie boer aan het roer

De huidige generatie boeren in de Baltische Staten startte ruim dertig jaar geleden met een klein stukje land en één Belarus-trekker.
Beheer
WP Admin