Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-Fahr 5D TTV krijgt opfrisbeurt met Stage V-motor

Machinefabrikant Deutz-Fahr heeft zijn drie modellen in de 5D TTV-serie voorzien van nieuwe motoren. Deze zijn volgens de fabrikant zuiniger en krachtiger dan hun voorgangers. - Foto: Deutz-Fahr

Machinefabrikant Deutz-Fahr geeft zijn drie modellen in de 5D TTV-serie een opfrisbeurt. De traploze compacte trekkers zijn voorzien van nieuwe FARMotion 45 Stage V-motoren.

De nieuwe motoren in de 5D TTV-range van Deutz-Fahr zijn volgens de fabrikant zuiniger en krachtiger dan hun voorgangers. Ondanks het uitlaatgasbehandelingspakket slaagde Deutz-Fahr erin om de motorkap taps en schuin aflopend te ontwerpen voor voldoende zicht. De 5D TTV serie bestaat uit drie modellen, de 5095D TTV (70 kW/ 90 pk), de 5105D TTV (74 kW/ 101 pk) en de 5115D TTV (81 kW/ 110 pk). Het topmodel heeft overigens nog een boost tot 126 pk.

Luxe opties op compacte trekker

Deutz-Fahr levert de 5D TTV met actieve stilstand standaard als traploze trekker. Standaard is ook de Auto PTO-functie die de aftakas automatisch in- en uitschakelt in relatie tot de hoogte van het werktuig. Standaard zijn drie aftakas toerentallen beschikbaar: 540 omw/min, 540ECO en 1.000 omw/min. Een gesynchroniseerde achter-PTO en een frontaftakas zijn optioneel.

Op de 5D TTV-serie zijn maximaal vijf elektrohydraulische ventielen beschikbaar. De hef tilt achter 4.310 kilo de optionele fronthef heeft een hefvermogen van 2.100 kilo. De fabrikant biedt als opties een geïntegreerd automatisch stuursysteem, Isobus en systemen voor gegevensbeheer en fleetmanagement.

Auteur: Robin Looman

Bekijk en vergelijk meer trekkers van Deutz-Fahr

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oldtimer Škoda S30: drie kleppen per cilinder

Harry van de Beten bezit een 30 pk tweecilinder met drie kleppen per cilinder, de Škoda S30. Restauratie duurde 8 jaar.
Afbeelding artikel

Primeur: New Holland komt met T7.300

New Holland introduceert de T7.300 als nieuw topmodel van de compleet vernieuwde T7-longwheelbase-serie. Bijna alles ging op de schop.
Afbeelding artikel

Schonere motor voor Case IH Farmall-trekkers

Case IH voorziet zijn Farmall-trekkers vanaf 80 pk van een nieuwe FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor met common rail-injectie.
Beheer
WP Admin