fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Valtra N-serie winnaar beste ontwerp 2022

De Valtra N5 is in de prijzen gevallen. Het trekkerontwerp wint de Red Dot Product Design Award 2022. - Foto: Valtra

Een van de nieuwste series Valtra-trekkers, de vijfde generatie N-serie, wint de Red Dot Product Design Award 2022.

De Red Dot Design Award is een internationale prijs voor design. Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen reikt deze prijs sinds 1955 jaarlijks uit. De ontwerpcompetitie ontvangt jaarlijks duizenden inzendingen, die variëren van industriële producten als auto’s tot en met consumentenelektronica of het ontwerp van logo’s en reclame-uitingen.

De 48 juryleden komen uit 23 verschillende landen. De winnaars van de designprijzen worden pas officieel bekendgemaakt op 20 juni. Tot die tijd is het juryrapport nog niet in te zien.

Nieuw digitaal display op A-stijl

Volgens Valtra is de prijs toegekend voor onder meer het nieuwe digitale display op de A-stijl. Deze geeft een flinke verbetering in vergelijking met de vorige bedieningselementen. De positie en zichtbaarheid van het nieuwe display zijn optimaal tijdens het werk. Het instellen van de trekker is zeer eenvoudig en intuïtief, ook op het basismodel. De nieuwe tractoren van de N-serie hebben veel verbeteringen die de veiligheid vergroten, zoals een nieuwe LED-dagrijverlichting.

De 5e generatie N-serie werd in 2021 voor het eerst voorgesteld.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Valtra wint Red Dot 2021

De Valtra G-trekkerserie is onderscheiden met de Red Dot Design Award 2021 voor productdesign.   Het is de zesde Red Dot-prijs...
Afbeelding artikel

De cabine van de toekomst

Hoe ontwikkelt de trekkercabine zich de komende tien jaar? Het Oostenrijkse Steyr denkt dat-ie niet groter wordt. Wel stiller, beter geveerd...
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Beheer
WP Admin