fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere start onderhoudsprogramma oudere machines

John Deere biedt een inspectieprogramma en drie gradaties onderdelen voor oudere machines. - Foto: John Deere.

John Deere komt met Expert Check 7+, een onderhouds- en inspectieprogramma voor John Deere-machines die ouder zijn dan 7 jaar. Tegelijkertijd introduceert de fabrikant een nieuw, goedkoper onderdelenmerk.

Expert Check 7+ bestaat uit een controle op 140 punten. Het programma is beschikbaar voor oudere John Deere-trekkers uit de 6-, 7- en 8-serie, maar ook voor zelfrijdende veldspuiten, rondebalenpersen en maaidorsers uit de C-, W- en T-serie.

Goed-beter-beststrategie

Naast het onderhoudsprogramma introduceert John Deere het onderdelenmerk ‘Alternatives by John Deere’. Daarvoor heeft de fabrikant een goed-beter-beststrategie ontwikkeld.

  • ‘Best’ betekent onderhoud en reparatie met originele onderdelen. Deze hebben dezelfde kwaliteitsstandaard als de onderdelen die af fabriek op een nieuwe machine zijn gemonteerd. John Deere biedt een volledige onderdelengarantie van een jaar.
  • ‘Beter’ zijn Remanufactured (Reman) ofwel fabrieksruil onderdelen. Dealers sturen defecte units terug naar John Deere. De fabrikant reviseert de units naar fabrieksspecificaties met nieuwe slijtdelen, maar met hergebruik van de bestaande behuizing en niet slijtende delen. De onderdelengarantie hiervoor is eveneens een jaar. De verkoopprijs is 20 tot 30% lager dan van het originele onderdeel.
  • ‘Goed’ is de meest voordelige oplossing. Alternatives by John Deere zijn onderdelen die een goede prijs-kwaliteitverhouding zouden hebben. Die onderdelen zouden zijn geproduceerd voor John Deere volgens acceptabele kwaliteitseisen. Van veel gangbare modellen zijn veelal de snellopende onderhouds- en reparatie-artikelen voorhanden in een John Deere-verpakking. Ook hier geldt een jaar fabrieksgarantie.  Deze zijn 20-30% lager geprijsd dan het Reman-onderdeel.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Klassieke trekker John Deere 7710 oogt als nieuw

Trekkerliefhebber Christiaan Olde Bolhaar kocht vier jaar terug in Duitsland een gebruikte John Deere 7710 en liet deze reviseren als nieuw.
Afbeelding artikel

Meer details over nieuwe John Deere 6M-serie

John Deere introduceert nu officieel de vernieuwde 6M-serie, waarover twee weken geleden al het een en ander uitlekte. Groot nieuws: meer...
Afbeelding artikel

Ontslagen bij trekkerfabrikant John Deere in VS

Sinds begin dit jaar zijn er bij meerdere John Deere-fabrieken in de Amerikaanse staat Iowa ontslagen gevallen. 650 medewerkers verloren hun...
Beheer
WP Admin