fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere populairste trekker onder akkerbouwers

John Deere verslaat met 21% van de stemmen de nummer 2 van de trekkermerkenlijst. 20% van de ondervraagde akkerbouwers kiest voor New Holland. - Foto: Michel Velderman

Agrarisch marktonderzoeksbureau AgriDirect vroeg ruim 2.000 Nederlandse akkerbouwers naar hun voorkeur voor een trekkermerk. Uit het onderzoek blijkt dat John Deere nipt de grootste is.

Ten opzichte van 2021 is de positie van de merken weinig veranderd. John Deere wint met 21% van de stemmen, op de voet gevolgd door New Holland met 20% en Fendt op plaats drie met 13%. Case IH (11%) en Massey Ferguson (10%) vullen de top vijf aan.

Ruim kwart akkerbouwers bereid te switchen

25,8% van de geënquêteerde akkerbouwers is bereid te wisselen naar een ander merk. De belangrijkste redenen om voor een merk te kiezen zijn de ligging van de dealer en de kwaliteit van het product. De prijs is minder belangrijk volgens de ondervraagden, als de service en kwaliteit maar goed genoeg zijn.

Van de geënquêteerden geeft 15% aan te willen investeren in een nieuwe of tweedehands trekker. Van dit gedeelte wil een op de tien dit plan nog in de eerste helft van 2022 uitvoeren. 23% wil in de tweede helft in een trekker investeren en 31% wacht met de investering tot 2023.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere verkocht ook in 2023 meeste trekkers in Nederland

John Deere was het best verkopende trekkermerk in 2023 in Nederland, en Agco verkocht als concern de meeste trekkers. Dat blijkt...
Afbeelding artikel

Fendt in 2023 marktleider in Duitse trekkerverkoop

In het vermogenssegment boven 50 pk heeft de Duitse machinefabrikant Fendt ruim 25% van alle trekkers verkocht in 2023.
Afbeelding artikel

Trekkerfabrikant John Deere op kop in België in 2023

In België pakt John Deere in de klasse met meer dan 50 pk vermogen de leiding met in totaal 415 nieuw...
Beheer
WP Admin