Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste EcoRobotix ARA-spotspraymachine afgeleverd

Gerton Wullink, chef werkplaats van Abemec (rechts), en Han Hilbrands, hoofd operations van Doorgrond.nl, (links) overhandigen de tablet van de EcoRobotix ARA aan Marc van Dijk van ProfytoDSD. - Foto: Abemec

Doorgrond.nl werkte de afgelopen twee jaar samen met het Zwitserse EcoRobotix om de EcoRobotix ARA geschikt te maken voor het bestrijden van aardappelopslag. Doorgrond.nl levert in samenwerking met Abemec de eerste machine af.

Het reduceren en doelgericht inzetten van gewasbeschermingsmiddelen is een hot item en volop in ontwikkeling. Doorgrond.nl werkte de afgelopen twee jaar samen met EcoRobotix om de EcoRobotix ARA naast het bestrijden van ridderzuring en onkruiden in grasland ook geschikt te maken voor het bestrijden van aardappelopslag.

Plaats- en plantspecifiek bespuiten

Het eerste jaar verzamelden de medewerkers van Doorgrond.nl meer dan 25.000 foto’s. Zij verstuurden deze naar de database van EcoRobotix. Het Zwitserse bedrijf slaagde erin om deze foto’s om te zetten in een algoritme waarmee de gedragen spotsprayer plaats- en plantspecifiek de bespuiting kan uitvoeren. Na succesvolle demonstraties in 2021 is besloten om samen met Abemec de innovatie op de Nederlandse markt te zetten.

Abemec levert hardware

Abemec is verantwoordelijk voor de hardware van de machine. Doorgrond.nl neemt het softwaregedeelte van de machine voor rekening. De eerste EcoRobotix ARA is geleverd aan ProfytoDSD-gewasbescherming. Dit bedrijf verzorgt in Noord-Nederland gewasbescherming in de vorm van advies, middelen en loonwerk.

De EcoRobotix ARA spotsprayer kost ruwweg € 100.000. Deze prijs is exclusief licentiekosten, die per hectare worden afgerekend.

Doorgrond.nl label van Smart Agri Technology

Doorgrond.nl is een label van Smart Agri Technology. Doorgrond.nl onderscheidt zich in de markt door tijd te investeren in slimme technieken voor de praktijk. De klant betaalt bij Doorgrond.nl voor de introductie van de modernste techniek en service om het bedrijf robot ready te maken. Dit alles met een optimaal behoud van bodem- en teeltkwaliteit.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Met sideshift én camera tot op één cm van de plant

Het merk Garford komt met een bok mét side-shift die je tussen de trekker en het werktuig hangt. Doel: nog preciezer...
Afbeelding artikel

John Deere breidt 5G-serie uit met vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers

John Deere levert vijf nieuwe modellen smalspoortrekkers in zijn 5G-serie, met meer beenruimte en beter zicht naar voren.
Afbeelding artikel

Steketee introduceert stuurframe voor schoffelmachines zonder besturing

Voor schoffelmachines zonder eigen besturing bouwt Steketee EC-Steer. Dat maakt schoffelen met camerabesturing mogelijk.
Beheer
WP Admin