Terug naar nieuwsoverzicht

StarFire 7000 gps-antenne John Deere

De nieuwe StarFire 7000 brengt RTK-nauwkeurigheid goedkoper binnen het bereik van gebruikers, aldus John Deere.

John Deere introduceert een nieuwe gps-antenne, de StarFire 7000. Die maakt het volgens Deere eenvoudiger om RTK-nauwkeurigheid te bereiken (± 2,5 cm) zonder dat daar aanvullende hardware voor nodig is.

Voor veel bedrijven is RTK-nauwkeurigheid volgens John Deere nog een dure aangelegenheid. Met de nieuwe StarFire 7000-antenne zou dat voor de gebruikers veel toegankelijker worden, aangezien deze antenne een nieuw correctiesignaal gebruikt: StarFire RTK. Om het correctiesignaal te activeren is alleen een betaalde licentie noodzakelijk.

Drie satellietnetwerken

Net als de voorgaande versies van de StarFire werkt ook deze antenne standaard met het SF1-correctiesignaal. De StarFire 7000-receiver werkt met signalen van zowel het Europese Galileo-, het Chinese BeiDou- als het Russische Glonass-netwerk. Ook dat draagt bij aan de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling. Het signaal laat zich daardoor ook minder hinderen door bomen of gebouwen.

Volgend jaar leverbaar

De nieuwe antenne is af fabriek gemonteerd leverbaar, maar ook als losse unit om later op te bouwen. Vóór oogst 2023 is de StarFire 7000 af fabriek leverbaar op de Amerikaans X-serie maaidorsers. Voor opbouw achteraf zal de antenne in de winter 2022-23 leverbaar zijn.

De antenne is op te vatten als een vervanger van de eerdere StarFire 6000. Hij communiceert ook met de oudere trekkers en machines van Deere. Om diefstal te ontmoedigen is de antenne voorzien van een pincode die op twee gebruikersniveau’s te programmeren is.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone ontwikkelt gps-gestuurd automatisch systeem voor balenverzamelwagen

Met het gps-gestuurde balenaflegsysteem ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen wordt balen opruimen efficiënter volgens Krone.
Afbeelding artikel

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

Russen hebben op het terrrein van dealer Agroteck-Invest in Oekraïne vijf machines gestolen.
Afbeelding artikel

Onwaarschijnlijk dat Rusland trekkernavigatie verstoort

Twee oudere navigatiesystemen van fabrikant Ag Leader kampten deze week met storingen nadat zij data ontvingen van een satelliet van het...
Beheer
WP Admin