fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ook Bridgestone schort activiteiten in Rusland

De verwachting is dat de productie buiten Rusland de komende weken stabiel zal blijven. Foto: Archief.

Bandenfabrikant Bridgestone heeft de gevolgen van de situatie in Oekraïne geëvalueerd. Als gevolg daarvan heeft de onderneming besloten om de productieactiviteiten in Rusland tot nader order te staken.

Vanaf vrijdag 18 maar stopt de wereldwijde bandenproducent Bridgestone met het produceren in en het exporteren naar Rusland. Daarnaast bevriest het bedrijf alle nieuwe investeringen in het land. Ook geeft het bedrijf aan zorg te dragen voor de meer dan 1.000 medewerkers die werkzaam zijn in de bandenfabriek in Ulyanovsk. In deze onzekere periode ondersteunt Bridgestone financieel.

Verwachting productie buiten Rusland stabiel

Bridgestone geeft aan dat het wereldwijde en regionale management de situatie nauwlettend blijft volgen en indien nodig de plannen aanpast. De verwachting is dat de productie buiten Rusland de komende weken stabiel zal blijven.

Verschillende donaties

Bridgestone EMIA heeft een donatie van €1 miljoen aan het Rode Kruis gedaan, dit bedrag komt bij de €2,5 miljoen die Bridgestone Corporation heeft gedoneerd aan de UNHCR (Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor vluchtelingen). Daarnaast blijft Bridgestone evalueren hoe geholpen kan worden om de humanitaire crisis te verlichten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bridgestone VX-R-band voor 100-150 pk trekkers

Trekkerband VX-R draagt volgens Bridgestone bij aan vermindering van de CO2-uitstoot, wat de band milieuvriendelijker maakt.
Afbeelding artikel

Mechanisatiebedrijven ondervinden grote gevolgen oorlog Oekraïne

Ruim 70% van 200 geënquêteerde mechanisatiebedrijven ondervindt grote gevolgen van de oorlog in de Oekraïne.
Afbeelding artikel

Gps spoort gestolen Oekraïense machines op in Rusland

Russen hebben op het terrrein van dealer Agroteck-Invest in Oekraïne vijf machines gestolen.
Beheer
WP Admin