Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland vernieuwt rondebalenpersen

De Pro-Belt serie is bedoeld voor intensieve gebruikers, bijvoorbeeld loonwerkers. Foto: New Holland

New Holland voerde verschillende verbeteringen door aan de rondebalenpersen. Dit leidde tot de nieuwe serie Pro-Belt premiumpersen, een uitbreiding op het programma riemenpersen met variabele perskamer.

Een uiterlijk strak design, en technisch gezien volgens New Holland verschillende verbeteringen. De pers heeft een invoerrotor met 520 centimeter diameter, en door wijzigingen in de constructie bestaat de pers nu uit minder onderdelen. Die zouden ook sterker zijn en er zijn minder bewegende delen.

Presentatie op Eima en Sima

In de eerste helft van dit jaar demonstreert New Holland de pers in Frankrijk, Italië en het VK voor potentiële gebruikers. En vervolgens stelt de fabrikant ze voor aan het grote publiek: in november op de Sima in Parijs, en vrijwel gelijktijdig op de Eima in Bologna.

De Nederlandse markt wordt gedomineerd door vastekamerpersen, maar New Holland geeft aan ook hier jaarlijks wel enkele riemenpersen te verkopen. De pers is ook geschikt voor silage, maar werkt vooral in hooi en stro, en in enkele gevallen ook in vlas.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco investeert in rondebalenpersen

Agco gaat fors te investeren in de fabriek voor rondebalenpersen in Duitsland. Het wijzigde bovendien voor seizoen 2022 de net- en...
Afbeelding artikel

Pöttinger opent vierde fabriek

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger opende op 11 juni officieel zijn vierde productielokatie, gevestigd in St. Georgen, dicht bij hoofdvestiging Grieskirchen. Meteen...
Afbeelding artikel

Kuhn toont nieuwe F40 Evo zelfrijdende veldspuit in Polen

Machinefabrikant Kuhn presenteerde vorige week de F40 Evo zelfrijdende veldspuit op de Agri Show in Polen.
Beheer
WP Admin