Terug naar nieuwsoverzicht

Lely boekte in 2021 een jaaromzet van €611 miljoen

Lely verwacht in 2022 een sterke groei. Het orderboek zou ‘zeer gezond’ zijn, mede gevuld door orders die in 2021 zijn verplaatst vanwege het componententekort. Foto: Lely.

De Nederlandse fabrikant Lely boekte afgelopen jaar een omzet van €611 miljoen. Lely verwacht groei in 2022.

Lely uit Maassluis (Z.-H.), ontwikkelaar van robots en dataststemen voor de melkveehouderij, behaalde in 2021 een jaaromzet van €611 miljoen. Dat is ongeveer één procent lager dan de recordomzet van het voorgaande jaar; in 2020 boekte Lely een omzet van €615 miljoen. Volgens Lely is dit jaarresultaat in lijn met de voorspelde plannen, en de robotbouwer meldt dat zowel Covid-19 als het wereldwijde tekort aan componenten de bedrijfsvoering beïnvloedde. Lely investeerde 7% van de omzet in R&D.

Groei in 2022

Lely verwacht in 2022 een sterke groei. Het orderboek zou ‘zeer gezond’ zijn, mede gevuld door orders die in 2021 zijn verplaatst vanwege het componententekort. In verband met de groei van het bedrijf wordt geïnvesteerd in vastgoed en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Dit jaar opent daarom een Lely Park in het Amerikaanse Pella en een uitbreiding van de Campus in Maassluis.

Lely maakte vorige week bekend de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland te staken vanwege de militaire invasie van Rusland in Oekraïne.

Mijlpalen

Afgelopen jaar produceerde Lely de 1.000ste Vector-automatische voerrobot, werd een Lely Quaress-uierverzorgingsproduct geïntroduceerd, een nieuwe Lely Horizon-bedrijfsmanagementapplicatie geïmplementeerd en de 10.000ste Astronaut A5-melkrobot gebouwd. Ook meldt Lely een vierde Orbiter te hebben geïnstalleerd, dat is een automatische melkverwerker voor op het boerenerf. En tot slot is afgelopen oktober het circulaire stalsysteem Lely Sphere officieel erkend door de Nederlandse overheid.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nettowinst eerste kwartaal Deere & Co verdubbeld

Deere & Company, eigenaar van John Deere, noteerde een nettowinst van 1,224 miljard dollar in het eerste kwartaal van het fiscale...
Afbeelding artikel

Omzet Steketee 30% omhoog in 2020

Steketee, een dochter van Lemken, zag in 2020 de omzet met bijna een derde stijgen. Het bedrijf meldt bovendien dat voor...
Afbeelding artikel

Robot voert vers gras

Naast de robots in de stal en het erf komt Lely nu met een autonome robot voor zomerstalvoedering. Prototypes van de...
Beheer
WP Admin