Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere uit 1960 geveild voor $350.000

Voor het prototype van de John Deere 8020-kniktrekker (serienummer #1000) is omgerekend € 317.000 geboden tijdens de Mecum Gone Farmin’ Spring Classic veiling.

De veiling vond afgelopen vrijdag 25 maart plaats in East Moline, Illinois (VS). De trekker is afkomstig uit de collectie van Mike en Denise Smith uit Ohio, en compleet gerestaureerd door een specialist. Inclusief 5% veilingkosten komt de rekening uit op $367.500. Dat is bijna het dubbele van de vorige 8020, die vorig jaar voor $194.250 van de hand ging.

Sterkere transmissie

De 8020 is de opvolger van de 8010, waarmee John Deere In 1959 in de markt van kniktrekkers stapte. Deze trekker was zijn tijd ver vooruit met een 206 pk Detroit 6-71 tweetakt diesel en luxe zaken als luchtremmen en hydraulisch bediende koppeling. De versnellingsbak bleek het zwakke punt, reden om na honderd stuks de 8020 te introduceren met sterkere transmissie.

De geveilde trekker is het prototype hiervan, met serienummer #1000.

Tekst gaat verder onder de video

John Deere nam reeds verkochte 8010’s destijds terug, bouwde die opnieuw op met de zwaardere transmissie, en bracht ze als 8020 weer terug op de markt. Eén 8010 ontsnapte aan deze ombouwactie. Deze maakt vandaag de dag deel uit van de Keller-collectie.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Prototype gespot: Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar

Gespot: een Kuhn-rondebalenpers met verticale wikkelaar á la McHale in de omgeving van de Kuhn-fabriek in Geldrop.
Afbeelding artikel

Nieuwe beelden van prototype New Holland-maaidorser

Er circuleren al langer beelden rond op het internet van een prototype maaidorser van New Holland. Nu komen er nieuwe beelden...
Afbeelding artikel

USA | Michigan-kniktrekkers krijgen tweede leven na Vietnamoorlog

Quinn Mulrooney's trekkers begonnen in de Vietnamoorlog als ‘scraper’. Hij bouwde nieuwe motoren in en gebruikt de kniktrekkers nog volop.
Beheer
WP Admin