Terug naar nieuwsoverzicht

Herder Ecochopper maait bermen

Ecochopper van Herder. Foto's: Herder

Herder introduceert de Ecochopper. Deze maaiunit is een alternatief voor een klepelmaaier, vooral bedoeld voor het ecologisch maaien van bermen. Dat wil zeggen: met minder schade aan flora en fauna.

De Ecochopper is een combinatie van een schijvenmaaier met een ingebouwde hakselaar. Anders dan een klepelmaaier heeft een schijvenmaaier geen zuigende werking. Daardoor komen geen zaden, maar ook insecten met het maaisel mee omhoog uit de stoppel of van de grond en vermaalt de machine deze dus niet. Dat draagt bij aan ecologisch beheer van wegbermen.

Minder vervuiling met zand

Een rotor met messen hakselt het maaisel tot slechts enkele centimeters lengte. De Ecochopper brengt ook minder grond en zand in het maaisel, waardoor dat beter geschikt is voor verwerking in een biogasinstallatie.

Tekst gaat verder onder de foto

De schijven zuigen minder grond, insecten en zaden omhoog.

De schijven zuigen minder grond, insecten en zaden omhoog.

De Ecochopper is een ontwerp van het Friese bedrijf Rema, in de landbouw vooral bekend van de aardappellooftrekker. Rema verkocht het ontwerp aan Alamo Group The Netherlands, waar ook Herder onderdeel van is. Herder gaat de Ecochopper in productie nemen en vermarkten.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas

Youngtimer Landtechnik im Einsatz, ondersteund door Claas, hield op zaterdag 16 september een hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas Jaguar-hakselaars.
Afbeelding artikel

Farmstore toont nieuwe Bélair-maaiwagen

Farmstore toonde het nieuwe model Bélair Gabare PR60-maaiwagen voor het eerst op de Werktuigendagen op 23 en 24 september in Oudenaarde...
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Beheer
WP Admin