Terug naar nieuwsoverzicht

Herder Ecochopper maait bermen

Ecochopper van Herder. Foto's: Herder

Herder introduceert de Ecochopper. Deze maaiunit is een alternatief voor een klepelmaaier, vooral bedoeld voor het ecologisch maaien van bermen. Dat wil zeggen: met minder schade aan flora en fauna.

De Ecochopper is een combinatie van een schijvenmaaier met een ingebouwde hakselaar. Anders dan een klepelmaaier heeft een schijvenmaaier geen zuigende werking. Daardoor komen geen zaden, maar ook insecten met het maaisel mee omhoog uit de stoppel of van de grond en vermaalt de machine deze dus niet. Dat draagt bij aan ecologisch beheer van wegbermen.

Minder vervuiling met zand

Een rotor met messen hakselt het maaisel tot slechts enkele centimeters lengte. De Ecochopper brengt ook minder grond en zand in het maaisel, waardoor dat beter geschikt is voor verwerking in een biogasinstallatie.

Tekst gaat verder onder de foto

De schijven zuigen minder grond, insecten en zaden omhoog.

De schijven zuigen minder grond, insecten en zaden omhoog.

De Ecochopper is een ontwerp van het Friese bedrijf Rema, in de landbouw vooral bekend van de aardappellooftrekker. Rema verkocht het ontwerp aan Alamo Group The Netherlands, waar ook Herder onderdeel van is. Herder gaat de Ecochopper in productie nemen en vermarkten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger toont nieuwe triplemaaier

De Pöttinger Novacat V10000 is verkrijgbaar met een aanbouwbok voor 3 of 3,5 meter brede frontmaaiers.
Afbeelding artikel

SIS Remote stuurt autonome taludmaaier aan

Vier Duitse ondernemingen bundelden hun krachten om maaien op moeilijk begaanbaar terrein verder te automatiseren. Met SIS Remote bestuur je een...
Afbeelding artikel

Kuhn maait ruim 13 meter breed met nieuwe maaier

Kuhn introduceert een getrokken maaiercombinatie die tot ruim 13 meter breed maait. De zogenoemde FC 13460 RA-maaier is ook leverbaar met...
Beheer
WP Admin