fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Herder Ecochopper maait bermen

Ecochopper van Herder. Foto's: Herder

Herder introduceert de Ecochopper. Deze maaiunit is een alternatief voor een klepelmaaier, vooral bedoeld voor het ecologisch maaien van bermen. Dat wil zeggen: met minder schade aan flora en fauna.

De Ecochopper is een combinatie van een schijvenmaaier met een ingebouwde hakselaar. Anders dan een klepelmaaier heeft een schijvenmaaier geen zuigende werking. Daardoor komen geen zaden, maar ook insecten met het maaisel mee omhoog uit de stoppel of van de grond en vermaalt de machine deze dus niet. Dat draagt bij aan ecologisch beheer van wegbermen.

Minder vervuiling met zand

Een rotor met messen hakselt het maaisel tot slechts enkele centimeters lengte. De Ecochopper brengt ook minder grond en zand in het maaisel, waardoor dat beter geschikt is voor verwerking in een biogasinstallatie.

Tekst gaat verder onder de foto

De schijven zuigen minder grond, insecten en zaden omhoog.

De schijven zuigen minder grond, insecten en zaden omhoog.

De Ecochopper is een ontwerp van het Friese bedrijf Rema, in de landbouw vooral bekend van de aardappellooftrekker. Rema verkocht het ontwerp aan Alamo Group The Netherlands, waar ook Herder onderdeel van is. Herder gaat de Ecochopper in productie nemen en vermarkten.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Boer in Frankrijk start met mais zaaien

Een boer In Frankrijk zaait korrelmais in met een McCormick MC 120 en een zesrijige zaaimachine van Maschio Gaspardo.
Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin