Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw draadloos camerasysteem van GriTech

Het draadloze camerasysteem bestaat uit een camera en een 7-inch monitor. Het geheel komt in een opbergkist. Foto's en video: GriTech.

GriTech uit het Brabantse Netersel biedt een draadloos camerasysteem aan, die eenvoudig tussen trekkers en machine uit te wisselen is.

Het draadloze camerasysteem van GriTech uit Netersel (N.-Br.) bestaat uit een draadloze camera en een 7-inch monitor. De camera, vastgemaakt op een oplaadbare accu, kan met een magneet aan een trekker of machine gekoppeld worden. De monitor kan via een bijgeleverde zuignap of met een beugel bevestigd worden.

Lees verder onder de foto

De camera zit vast op een accu met magneet.

De camera zit vast op een accu met magneet.

13 uur beeld zonder laden

De gebruikerstijd van de camera is 13 uur, en de laadtijd is 8 uur. Voeding van de monitor gaat via een 12V-sigarettenaansteker of via een 230V-stopcontact. De monitor gaat aan zodra deze stroom heeft en verbindt dan automatisch met de camera. En met één druk op de knop gaat de camera aan en maakt deze verbinding met de monitor. Het is ook mogelijk om een tweede draadloze camera aan te sluiten. Via drukknoppen op de monitor kan dan van camerabeeld gewisseld worden, of kunnen beide camera’s tegelijk op de monitor verschijnen.

Lees verder onder de video

Voor beter bereik is het mogelijk een extra antenne met 3 meter kabel aan de monitor aan te sluiten. De antennevoet is via een magneet te bevestigen. Met een beugeltje wordt deze extra gezekerd. Om de camera eventueel extra te zekeren is een losse kabel bijgevoegd. Volgens GriTech-eigenaar Koen van de Sande is deze vaak niet nodig, aangezien de magneet sterk genoeg is.

Het systeem wordt geleverd in een opbergkist en kost €500, inclusief verzending. Een losse draadloze camera met accu kost €250.

De monitor kan met een beugel of via een zuignap bevestigd worden. Met drukknoppen is schakelen tussen een tweede camerabeeld mogelijk.

De monitor kan met een beugel of via een zuignap bevestigd worden. Met drukknoppen is schakelen tussen een tweede camerabeeld mogelijk.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Schoffelen met camera-correctiesysteem

Een nieuwe schoffel met camera-correctiesysteem kopen? Bekijk eerst dit overzicht van camera-correctiesystemen voor schoffelbalken.
Afbeelding artikel

Camerasysteem op Krone-frontmaaiers DLG-gecertificeerd

De Duitse machinefabrikant Krone heeft een DLG-certificering gekregen voor het camerasysteem op zijn frontmaaiers.
Afbeelding artikel

Camerasystemen: zonder kabels alles in beeld

Een camera zorgt voor nét dat beetje extra zicht tijdens het werk. Handig tijdens het achteruitrijden, of om een productenstroom of...
Beheer
WP Admin