Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl komt met platte kar die hydraulisch zekert

Bijzonder aan de nieuwe wagen van Fliegl, is de hydraulisch ladingbeveiliging met spanbanden. Foto's: Fliegl.

Nieuwe in het assortiment van de Duitse fabrikant is de Fliegl DPW210 BL Ultra. Deze wagen is geschikt voor het transport van bijvoorbeeld balen en kisten. Bijzonder aan deze wagen is de hydraulisch ladingbeveiliging met spanbanden.

De nieuwe Fliegl DPW210 BL Ultra heeft een laadvermogen van 21 ton en is onder andere geschikt voor het transport van kisten of balen. De wagen heeft aan één zijde een vast gegalvaniseerd frame dat dient als valbeveiliging. Aan de andere zijde van de wagen wordt de lading gezekerd door spanbanden welke door een hydraulisch frame op spanning worden getrokken. Volgens Fliegl kunnen de banden een stukje oprekken wanneer de balen overmaats zijn (geworden) zonder dat dit problemen geeft. Er kan worden gereden terwijl dat de zijkant geopend is.

Lastafhankelijke luchtremmen en COC-document

De nieuwe wagen van Fliegl is standaard lastafhankelijk luchtgeremd. Daarnaast worden de wagens altijd met een COC-document (Europese goedkeuring) geleverd. De drie-assige DPW210 BL Ultra is volledig gegalvaniseerd, voorzien van ledverlichting en is inclusief valbeveiliging leverbaar voor bruto €37.000.

De valbeveiling wordt hydraulisch bedient. Volgens Fliegl zit er voldoende rek in de banden, vervormde balen geven volgens Fliegl daarom ook geen problemen.

De valbeveiling wordt hydraulisch bedient. Volgens Fliegl zit er voldoende rek in de banden, vervormde balen geven volgens Fliegl daarom ook geen problemen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonoom balen verzamelen met Vermeer

De Amerikaanse machinefabrikant Vermeer werkt aan vier nieuwe concepten voor ruwvoerwinning waaronder de autonome Bale Hawk balentransporteur die 3 ronde balen...
Afbeelding artikel

Fliegl Büffel snijdt en laadt gras

Op de Agritechnica in 2017 liepen we nog verwonderd om de Fliegl Büffel heen. Het is namelijk een nieuw concept; een...
Afbeelding artikel

Nieuwe Agroliner-kistenwagen vergrendelt hydraulisch

Aanhangerfabrikant Kröger, bekend van het merk Agroliner, heeft een kistenwagen ontwikkeld die de lading hydraulisch vastzet. Het Duitse Kröger Fahrzeugbau, fabrikant...
Beheer
WP Admin