fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aankoop bemesting: Vertrouwen in Vervaet gaf doorslag

Dekker Vriezenveen investeerde in twee Vervaet zelfrijdende bemesters. - Foto's: Peter Roek

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de aankoop van nieuwe bemestingsapparatuur. Wat telt mee en wat gaf de doorslag? Aan het woord Is Herry Dekker van Dekker Vriezenveen.

“De basis van het groeiseizoen leg je tijdens het bemesten: komt de mest niet goed of tijdig in de grond dan zie je dit in de gewassen weer terug”, begint Herry Dekker. “De mest moet in een korte periode het land op, stilstand kunnen we ons dan niet veroorloven, dat gooit de planning in de war. De Vervaet-driewieler heeft twaalf seizoenen gedraaid, en was eigenlijk aan vervanging toe. Tijdens het gesprek met Vervaet kwam het erop neer, dat we een goede deal konden maken door zowel de drie- als vijfwieler in te ruilen. Ik heb vertrouwen in Vervaet en het is economisch gezien ook een goede machine die restwaarde houdt. Deze beide factoren waren doorslaggevend om weer voor Vervaet te kiezen. De nieuwe Vervaets zijn compleet uitgerust met luchtdrukwissel en John Deere gps et cetera. Naast de twee nieuwe zelfrijders hebben we ook nog een Vervaet (3×3) met kleine buffertank, deze machine gebruiken we voor sleepslangen. De mest wordt zo veel mogelijk aangevoerd met de drie vrachtwagens binnen het bedrijf. Om zo kwaliteit en een compleet pakket te leveren, en een goede positie te hebben in de mestmarkt.”

Tekst: Robin Looman

Meer lezen over bemestingsnieuws en trends in het TREKKER mestthema 2022? Abonnees kunnen terecht in de digitale februari-editie van het magazine. 

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Simpele strooier die bodem ontziet

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Bedrijfszekerheid en lage kosten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Beheer
WP Admin