fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aankoop bemesting: Simpele strooier die bodem ontziet

Door aanschaf van twee Rolland-mestverspreiders staat de kraan tijdens het strooien niet stil. - Foto's: Mark Pasveer

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de aankoop van nieuwe bemestingsapparatuur. Wat telt mee en wat gaf de doorslag? Aan het woord Is Sape Miedema.

Loonbedrijf Rispens-Miedema kocht onlangs twee nieuwe Rolland-mestverspreiders en ruilde hiervoor één vergelijkbaar model van Joskin in. Sape Miedema: “De Joskin was aan vervanging toe. We hebben een goede relatie met Bos Mechanisatie in Easterein, zij verkopen Rolland-machines. De keus viel daarom op Rolland. Door met twee verspreiders op pad te gaan, staat de kraan tijdens het strooien niet stil.
Tussen de vaste mest zit vaak restvoer en soms zelfs een oude baal. Om verstopping tijdens het strooien te voorkomen hebben we bewust voor twee staande vijzels gekozen, deze trekken alles uit elkaar en verspreiden het netjes. De strooiers worden bediend via hydrauliek van de trekker en zijn uitgerust met grote 650/75 R32-banden. Deze banden kunnen door de grote luchtkamer op een lage spanning gereden worden in het land. Naast de vaste meststrooiers beschikken we ook nog over een getrokken 11 m3 Veenhuis-hondegangtank en een Tjalma-sleepslangbemester. Met de sleepslangbemester hebben we vorig jaar 100.000 m3 bemest.”

Tekst: Robin Looman

Meer lezen over bemestingsnieuws en trends in het TREKKER mestthema 2022? Abonnees kunnen terecht in de digitale februari-editie van het magazine.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Bedrijfszekerheid en lage kosten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Alles kunnen bemesten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Beheer
WP Admin