fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aankoop bemesting: Meer capaciteit met bekende tank

Gabriels rijdt al jaren Peecon en dat past goed bij hun bedrijf. Vandaar deze nieuwe Euroliner. - Foto's: Bert Jansen

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de aankoop van nieuwe bemestingsapparatuur. Wat telt mee en wat gaf de doorslag? Aan het woord Is Dries Gabriels.

Landbouwwerken Dries Gabriels kocht er een Peecon bij, omdat extra capaciteit nodig was. Dries: “We rijden al met een Peecon Cargo 25000 en een zwarte Peecon 24500 deze bevallen prima en passen goed bij ons bedrijf. Dit komt mede door de goede service van Kennis mechanisatie in Loenhout. De nieuwe Peecon heeft een inhoud van 24,5 kuub en is net als de andere tanken uitgerust met een vacuümpomp in combinatie met turbovuller, hydraulische besturing en vering en grote banden. We hebben bewust gekozen voor grote banden, omdat de tank naast transport ook gebruikt wordt voor het uitrijden van mest. De tank beschikt niet over een hefinrichting, omdat er bemest wordt met een ketsplaat. Naast de Peecon-tanken beschikken we ook over een Vervaet-vijfwieler met een Schuitemaker-zodenbemester.”

Tekst: Robin Looman

Noot: De oplettende lezer zag in TREKKER magazine dat bij deze foto’s een andere tekst stond. Dat klopt, per ongeluk waren de teksten op pagina 46 van Loonbedrijf Vroege en Landbouwwerken Dries Gabriels omgewisseld. De tekst die je nu leest hoort bij deze foto’s.

Meer lezen over bemestingsnieuws en trends in het TREKKER mestthema 2022? Abonnees kunnen terecht in de digitale februari-editie van het magazine. Nog geen abonnee, check dan hier jouw mogelijkheden om het blad digitaal en/of in print te lezen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere investeert in Hello Tractor

John Deere investeert in het Keniaanse bedrijf Hello Tractor, dat trekkereigenaren via een app verbindt met kleine boeren in Afrika.
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Simpele strooier die bodem ontziet

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Afbeelding artikel

Aankoop bemesting: Bedrijfszekerheid en lage kosten

Het mestseizoen 2022 staat voor de deur. TREKKER sprak acht ondernemers naar hun afwegingen om (veel) geld te steken in de...
Beheer
WP Admin