fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Tractor Kerstrun Geel een groot succes

78 verlichte trekkers deden mee aan de Tractor Kerstrun 2021. Foto's: Kerstrun Geel

In het Belgische Geel reden op zaterdag 18 december 78 verlichte trekkers langs een 17 kilometer lange route. Duizenden inwoners proefden zo toch een aangename kerstsfeer in coronatijd.

Een stoet van 78 trekkers reed vlak voor kerst de Tractor Kerstrun in het Belgische Geel. Gestart werd bij de Thomas More Hogeschool, waarna onder politie begeleiding de route door de straten werd afgelegd. Duizenden inwoners konden langs de 17 kilometer metende route genieten van de verlichte trekkers. De deelnemers pakten flink uit met versieringen, ondanks de onzekerheid vhttp://an annulering op het laatste moment door stadsbestuur of overheid.

Drive-by ziekenhuis

Vijf dagen later, op 23 december, reden ook nog tien verlichte trekkers langs het ziekenhuis van Geel om de kinderen namens de boeren een kerstgroet te brengen.

Veel deelnemers pakten flink uit met verlichting en versieringen.

Veel deelnemers pakten flink uit met verlichting en versieringen.

Nieuwe organisatie

Vanaf volgend jaar komt de organisatie van de Tractor Kerstrun in handen van de Groene Kring, de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouw. De risico’s van de organisatie zijn te groot geworden om als privé-personen te dragen, aldus de organisatie. Veertien jaar geleden werd de eerste optocht gereden. Geschat wordt dat sindsdien op meer dan 40 plekken een ‘Tractor Kerstrun’ wordt georganiseerd.

De stoet trok door de straten van Geel (B) en omgeving.

De stoet trok door de straten van Geel (B) en omgeving.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lichtjestoer rond Zeewolde

Akkerbouwers en veehouders rond Zeewolde hielden 12 december een lichtjestour door de omgeving om een vrolijke draai te geven aan het...
Afbeelding artikel

Rozenkweker Seuren verwijdert onkruiden met perslucht

Seuren Kwekerijen uit Lottum (L.) rustte een schoffelbalk uit met perslucht, waarmee kleine onkruiden uit de rozenrijen worden geblazen. Daarmee zou...
Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Beheer
WP Admin