fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota investeert in Bloomfield Robotics

De Bloomfield-camera's passen op elk voertuig dat tussen de gewassen werkt om tegelijkertijd beeldgegevens te verzamelen over kleur, rijpheid en grootte van de vruchten, en van de bladeren.

Trekker- en machinefabrikant Kubota geeft een financiële injectie aan Bloomfield Robotics, een Amerikaanse start-up die beeldanalysetechnologie en kunstmatige intelligentie gebruikt om plantengroei te beoordelen en ongedierte op te sporen bij onder meer druiven en blauwe bessen.

Kubota investeert in Bloomfield Robotics, een bedrijf dat diensten levert voor het monitoren van de groei van struik- of boomgewassen. Het bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om beeldgegevens van boomgewassen te analyseren en te beoordelen. Die beelden zijn genomen met gespecialiseerde, eigen camera’s. Uit de analyse rolt vervolgens een optimaal behandelingsadvies.

De Bloomfield-camera’s zijn op elk voertuig te monteren dat tussen de aanplant aan het werk is. Ze verzamelen beeldgegevens over de toestand van de gewassen, zoals de kleur, de rijpheid en de grootte van de vruchten, en de bladconditie. AI verwerkt, analyseert en beoordeelt deze beeldgegevens om maatregelen tegen aantastigen door ziekte of insecten voor te stellen, en ook het optimale tijdstip van oogsten.

Tijdig handelen

De snelle beoordeling van de beelden stelt boomkwekers en fruittelers in staat om in een vroeg stadium maatregelen te nemen op basis van ongediertedetectie en opbrengstschatting. Het helpt hen om de opbrengsten te verbeteren en de kosten te verlagen.

Kubota streeft via de samenwerking met Bloomberg naar een omschakeling (transitie) richting slimme landbouw op boomkwekerijen. De investering is mogelijk gemaakt door samenwerking met het Thrive Accelerator Program – een start-up ‘aanjager’ van SVG Ventures – waaraan Kubota deelneemt.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Cumela en MKB Infra willen in 2025 fuseren

Branchevereniging Cumela en belangenbehartiger MKB Infra hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2025 te fuseren.
Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group - waaronder Schouten Agri Solutions valt - en Tolsma-Grisnich zijn actief in de sorteertechniek en werken vanaf 1 mei...
Beheer
WP Admin