Terug naar nieuwsoverzicht

Het succes van online machine veilingen volgens Troostwijk Auctions

Stef Hooijman is beëdigd taxateur van onder meer trekkers en ander landbouwmaterieel. - Foto: screenshot uit video

Wat is nu het succes van het online kopen en verkopen en hoe komt het nu dat online veilingen ineens zo populair zijn? Is dit iets wat over komt waaien vanuit Amerika? Wat kan je prima kopen en verkopen op een veiling en wat niet? En welke rechten en plichten heb je nu als koper en verkoper? En waarom een veiling een prima optie is voor de handel en de boer of loonwerker, zelfs voor de machines, banden, onderdelen of trekkers waarvan je niet verwacht.

Hoe dat veilingproces werkt tot in de kleinste details, legt Troostwijk Auction-accountmanager Stef Hooijman uit. Zijn vaste slogan is dan ook niet voor niets “alles heeft waarde”.

Bijzonder is de ervaring hoe het veilingproces in twintig jaar helemaal evolueerde van een fysieke veiling op locatie naar een proces dat volledig online plaatsvindt. Het grote voordeel: een gigantisch koperspubliek dat wereldwijd meekijkt, zoekt en biedt op kavels.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Podcast: Wat is het succes van online machineveilingen?

In deze podcast legt Troostwijk Auction-accountmanager Stef Hooijman uit hoe het machineveilingproces werkt. Bijzonder is de ervaring hoe het veilingproces in...
Afbeelding artikel

USA | Beroemde boeren: ‘In onze YouTube-video’s laten we zien waar voedsel vandaan komt’

Onder de naam Welker Farms delen broers Nick en Scott en vader Bob Welker video's op YouTube over hun werk op...
Afbeelding artikel

Jack Thibaudier (Homburg Holland): ‘Veldspuit op termijn uiterste middel bij gewasbescherming’

De veldspuit is in 2030 alleen nog het uiterste middel bij gewasbescherming, zegt Jack Thibaudier, directeur van Homburg Holland.
Beheer
WP Admin