fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

€ 370 miljoen voor klimaatprojecten

Dit soort bemestingsapparatuur is aan de prijs. Vervaet biedt ook ‘rebuilt’ materieel aan, tweedehands maar goed en voordeliger. Foto: Hans Prinsen

Wie plannen heeft die gunstig zijn voor een circulaire economie of meer duurzaamheid, kan voor een lening aankloppen bij DLL. Er is € 370 miljoen beschikbaar, afkomstig van de Europese Investeringsbank en DLL.

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt € 185 miljoen aan DLL ter ondersteuning van kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf in de Benelux. Het geld is bedoeld voor plannen gerelateerd aan de circulaire economie, of duurzaamheidsplannen. DLL legt er een even groot bedrag bij. DLL (voorheen De Lage Landen) is een Rabo-dochter en een internationale financier voor bedrijfsmiddelen en technologie. Het gecreëerde potje ondersteunt de klimaatverplichtingen van beide instellingen en ook ambities van de Benelux-landen zelf, door meer geld beschikbaar te stellen ten bate van klimaatfinanciering.

Gebruikte machines

Zo zijn bijvoorbeeld leningen te krijgen voor investeringen in gebruikte, refurbished machines. Denk aan de samenwerking van DLL met Vervaet Rebuild, dat gereviseerde Vervaet-zodenbemesters en bietenrooiers aanbiedt. Boeren die niet willen of kunnen investeren in nieuw materieel, lukt het zo misschien wel om aan een machine te komen die qua kwaliteit, betrouwbaarheid en capaciteit niet onderdoet voor een nieuwe machine. Een ander voorbeeld zijn kraanverhuurbedrijven die in hun vloot ook gebruikte, gereviseerde machines opnemen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

A&M Machinery pakt tweedehands machinehandel professioneel aan

Focus, transparant werken en je onderscheiden in de markt zijn de bouwstenen van het succes van A&M Machinery.
Afbeelding artikel

Case IH Farmall U Pro aanschaffen? Tips en tricks

TREKKER testte de Case IH Farmall U Pro in 2014. Nu een update, want waarop let je bij aanschaf?
Afbeelding artikel

Vogel & Noot XMS 950 getest

In de hoogtijdagen was Vogel & Noot een van ’s werelds grootste ploegenfabrikanten. Ook in Nederland had importeur Mechatrac met de...
Beheer
WP Admin