Terug naar nieuwsoverzicht

“Annulering Agribex vervelend, maar weloverwogen”

Fedagrim gelastte onlangs de Agribex af. Een lastige beslissing voor de organisatie. Was het te verwachten? Of kwam het toch als een verrassing? We vroegen het Evenementencoördinator Alain Vander Cruys.

Waarom toch besloten om de beurs af te gelasten?

Die beslissing is niet van de één op de andere dag gemaakt, maar wel zo lang mogelijk uitgesteld. Je moet je voorstellen dat er veel geld is gemoeid bij de beurs. Zowel vanuit de standhouders en hun toeleveranciers, als vanuit de organisatie. In eerste instantie leek het in België mee te vallen met de besmettingen, en kon de beurs doorgaan met enkele strengere maatregelen. Helaas namen ook hier de besmettingen in een rap tempo toe, en konden we niet anders dan de beurs af te gelasten.

Hoe reageert het publiek erop?

We merkten dat bezoekers terughoudend waren in het bestellen van kaarten. Twee weken voor de opening van de beurs waren slechts een honderdtal kaarten verkocht. Nu had dit snel kunnen oplopen in die twee weken, maar het geeft wel een signaal af dat een eventuele voortzetting van de beurs discutabel was. Ook onder de exposanten zagen we dat een tiental de situatie niet vertrouwden en de deelname afzegden. Vanuit de standhouders krijgen we over het algemeen ook de terugkoppeling dat de beslissing vervelend, maar verstandig is.

Worden kosten vergoed?

De bezoekers die kaartjes online hebben besteld, zijn inmiddels terugbetaald. Ook onze exposanten proberen we zo veel mogelijk te compenseren. Helaas moeten we ook realistisch zijn dat wij onze exposanten niet volledig kunnen toekomen in de onkosten. We beschikken daarvoor niet over voldoende financiële middelen, aangezien ook wij kosten hebben en inkomsten uitblijven.

Hebben jullie gedacht aan een 2022 editie?

Zeker. Echter denken wij niet dat er vóór eind maart zo’n grootschalig overdekt evenement gehouden kan worden, gezien de huidige ontwikkelingen. Vanaf april tot september zijn boeren druk op het land, en is het organiseren van een dergelijke beurs geen tactische zet. En vanaf september zijn er weer andere beurzen gepland, en daar willen wij niet tussen gaan zitten en bezoekersaantallen van de andere evenementen beïnvloeden. Wij zijn daarom van mening dat het verstandig is om onze vaste planning aan te houden.

Gerelateerde tags:

Je las zojuist één van je gratis Premium artikelen

Onbeperkt lezen op trekkeronline.nl?
WORD ABONNEE

En lees meteen verder

Al abonnee? Log dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Belgische boer kiest voor sterkere trekker

Belgische boeren kiezen de laatste jaren voor meer vermogen en meer opties, zo blijkt uit de jaarcijfers van het Belgische Fedagrim....
Afbeelding artikel

Caroline Bekkering (Fedecom): ‘Maak mechanisatiebranche aantrekkelijk’

Caroline Bekkering is sinds 1 januari 2023 de nieuwe directeur van branchevereniging Fedecom. Een interview.
Afbeelding artikel

Thijs Reijnen: ‘Basworld.com ontzorgt gebruiker bij verkoop trekker’

Via basworld.com kan elke trekkerbezitter zijn trekker verkopen naar het buitenland. Thijs Reijnen van BAS World legt uit.
Beheer
WP Admin