Terug naar nieuwsoverzicht

Staking bij John Deere-fabrieken ten einde

Onderdeel van de besloten zesjarige deal, is dat de medewerkers direct 10% loonsverhoging krijgen. Foto: Archief.

Ruim 10.000 Amerikaanse fabrieksmedewerkers van John Deere hebben na vijf weken staking een overeenstemming bereikt met hun werkgever. De productie wordt hervat.

Fabrieksmedewerkers van John Deere hebben na vijf weken staking en onderhandelen vanuit de United Auto Workers-vakbond een overeenkomst bereikt met Deere & Company, zo melden beide partijen. Volgens de Amerikaanse vakbond stemde 61% van de stakers in met het laatste voorstel van John Deere. Daarmee herpakken ruim 10.000 fabrieksmedewerkers die werkzaam zijn op veertien verschillende productiefaciliteiten direct hun werkzaamheden.

Direct 10% verhoging

Onderdeel van de besloten zesjarige deal, is onder andere dat de medewerkers direct 10% loonsverhoging krijgen. Daarnaast is onderhandeld dat de medewerkers in het derde en vijfde jaar van de deal nog eens 5% loonsverhoging krijgen, en extra forfaitaire betalingen. Ten slotte is er clausule getekend wat de medewerkers compenseert voor inflatie, en er zijn betere opties voor pensionering.

Beide partijen tevreden

De Amerikaanse vakbond en John Deere melden allebei tevreden te zijn met de uitkomst. “De moedige bereidheid van onze leden om te staken voor een betere levensstandaard en een zekerder pensioen, resulteerde in een baanbrekend contract en zette een nieuwe standaard”, zei Chuck Browning, vicepresident van de UAW en directeur van de afdeling Landbouwwerktuigen van de UAW.
Deere & Company meldt: “Ik ben erg blij dat onze zeer bekwame medewerkers weer aan het werk zijn om de toonaangevende producten te bouwen en te ondersteunen”, aldus John C. May, voorzitter en Chief Executive Officer van Deere. “Het succes van John Deere hangt af van het succes van onze mensen. Via onze nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten geven we werknemers de mogelijkheid om lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden te verdienen die de beste zijn in onze bedrijfstakken en in veel opzichten baanbrekend zijn.”

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gespot: prototype John Deere giga kniktrekker

Op Facebook circuleren foto's van een nieuwe, grotere kniktrekker van John Deere. Op de motorkap lijkt het typenummer 9RX 690 te...
Afbeelding artikel

John Deere gaat tuin- en parkmachines assembleren in België

John Deere gaat in Genk (B.) machines voor de tuin- en parktechniek assembleren. Het betreft de assemblage van zitmaaiers en compacttrekkers.
Afbeelding artikel

Nieuwe display G5 CommandCenter in John Deere-trekkerseries

Met display G5 CommandCenter legt John Deere de lat hoger op het gebied van precisielandbouw in zijn trekkerseries 6, 7, 8...
Beheer
WP Admin