fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Staking bij John Deere-fabrieken ten einde

Onderdeel van de besloten zesjarige deal, is dat de medewerkers direct 10% loonsverhoging krijgen. Foto: Archief.

Ruim 10.000 Amerikaanse fabrieksmedewerkers van John Deere hebben na vijf weken staking een overeenstemming bereikt met hun werkgever. De productie wordt hervat.

Fabrieksmedewerkers van John Deere hebben na vijf weken staking en onderhandelen vanuit de United Auto Workers-vakbond een overeenkomst bereikt met Deere & Company, zo melden beide partijen. Volgens de Amerikaanse vakbond stemde 61% van de stakers in met het laatste voorstel van John Deere. Daarmee herpakken ruim 10.000 fabrieksmedewerkers die werkzaam zijn op veertien verschillende productiefaciliteiten direct hun werkzaamheden.

Direct 10% verhoging

Onderdeel van de besloten zesjarige deal, is onder andere dat de medewerkers direct 10% loonsverhoging krijgen. Daarnaast is onderhandeld dat de medewerkers in het derde en vijfde jaar van de deal nog eens 5% loonsverhoging krijgen, en extra forfaitaire betalingen. Ten slotte is er clausule getekend wat de medewerkers compenseert voor inflatie, en er zijn betere opties voor pensionering.

Beide partijen tevreden

De Amerikaanse vakbond en John Deere melden allebei tevreden te zijn met de uitkomst. “De moedige bereidheid van onze leden om te staken voor een betere levensstandaard en een zekerder pensioen, resulteerde in een baanbrekend contract en zette een nieuwe standaard”, zei Chuck Browning, vicepresident van de UAW en directeur van de afdeling Landbouwwerktuigen van de UAW.
Deere & Company meldt: “Ik ben erg blij dat onze zeer bekwame medewerkers weer aan het werk zijn om de toonaangevende producten te bouwen en te ondersteunen”, aldus John C. May, voorzitter en Chief Executive Officer van Deere. “Het succes van John Deere hangt af van het succes van onze mensen. Via onze nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten geven we werknemers de mogelijkheid om lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden te verdienen die de beste zijn in onze bedrijfstakken en in veel opzichten baanbrekend zijn.”

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Uitgelekt: John Deere T5-combine komt eraan

Op een Facebook-pagina staan foto’s van een nieuwe T5-maaidorser van John Deere. Is dit de opvolger van de T-serie uit 2015?
Afbeelding artikel

Machinepark met voor elke klus een passende bak

TREKKER bekijkt de kilverbakken en dozerbakken in het machinepark van Dave Straathof: een waar kilverparadijs.
Beheer
WP Admin