fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Minder verliezen bij vernieuwde zoutstrooiers APV

Oostenrijkse machinebouwer APV vernieuwde haar zoutstrooiers, dit meldt importeur Kruse uit Ootmarsum. De UDW 100 M1 en de UDW 250 M1 zijn nu uitgerust met een zaaias. In de oude modellen was dit een vijzel. De nieuwe modellen zijn ook geschikt om kunstmest mee te strooien.

De strooiers werden enkele jaren geleden al voorgesteld, maar met een vijzel. Het nadeel van een vijzel in de zoutstrooiers was dat wanneer het zout korrelig en droog was, deze door de vijzel kon rollen voordat er gestrooid werd. Dit was ook het geval bij kunstmest. De nieuwe modellen kunnen, dankzij de zaaias, ook gebruikt worden voor kunstmeststrooien.

Met een container van 105 liter (ongeveer 120 kg zout) is de UDW 100 M1 de middelste telg in de zoutstrooierfamilie van APV. De strooier heeft een werkbreedte van een tot zes meter met zout en strooit tot 20 kg zout per minuut. Het eigen gewicht is 46 kg. Een stap groter dan de UDW 100 M1 is de 250 liter UDW 250 M1. Deze heeft een eigen gewicht van 80 kg.

De doseereenheid is gemaakt van roestvrijstaal. Met een zaaias is de dosering nauwkeuriger in te stellen. De container is volledig afgesloten.

De volledig elektronische regeling van de bedieningsmodule maakt het mogelijk om zowel de werkbreedte als de strooihoeveelheid aan te passen vanuit de bestuurdersstoel. Ook tijdens het rijden.

Opties

De UDW-serie is optioneel te voorzien van verlichting en een schophouder (bezem, sneeuwschep, etc.) Deze universele strooiers zijn ook geschikt voor het strooien van split. Anders dan de kleinste zoutstrooier van APV, de WD 40 M2, die enkel fijn en droog strooizout kan strooien.

De UDW 100 M1 staat in de prijslijst voor €2.517,00. De UDW 250 M1 voor €3.157,00. Voor gebruik van deze strooiers is een computer nodig. Deze varieren tussen de €500 en €950. De vernieuwde modellen zijn per direct leverbaar. Kruse Ootmarsum is importeur van APV in Nederland.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar een dubbele telescopische veegband gebouwd om voer in de stal aan te schuiven.
Afbeelding artikel

Fliegl presenteert oplegger voor balenvervoer

De Duitse fabrikant Fliegl heeft oplegger SZS 300 BL Ultra speciaal gebouwd voor het vervoeren van ronde of vierkante balen.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Beheer
WP Admin