fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Wilko Jilissen neemt Farmstore over

Wilko Jilissen (50), algemeen directeur Farmstore

Vanaf 1 januari 2022 is Wilko Jilissen de nieuwe algemeen directeur van Farmstore. Hij neemt de firma over van Adriaan van den Berg. TREKKER sprak met Jilissen over deze overname.

Waarom de stap naar Farmstore?

“Na verschillende sales- en directeursfuncties bij onder meer Same Deutz-Fahr Holland en John Deere (Louis Nagel) heb ik nagedacht over wat ik eigenlijk wil. Verder in de landbouwtechniek is vrijwel zeker. En liever nog verder met machines dan met de handel in trekkers. Het toeval wil dat ik vernam dat Farmstore-eigenaar Adriaan van den Berg een opvolger zocht. We zijn in gesprek gegaan aan de keukentafel bij Adriaan en dat voelde gelijk goed.”

Wat is er anders ten opzichte van je eerdere functies?

“Bij grote bedrijven gaan beslissingen over meerdere schijven en lagen. En er is altijd iemand boven je die de koers bepaalt en knopen doorhakt. Farmstore is een echt familiebedrijf, dus dat is heel wat anders. Daarnaast heb ik veel liever een klein team om me heen, waarvan ik van iedereen weet hoe het gaat. Het is veel persoonlijker en dat past daarom veel beter bij mij.”

Je neemt het stokje dus over, wat verwacht je aan te treffen?

“Sinds 1 oktober draai ik al mee in het bedrijf. Waar ik alle lof voor heb, is hoe Adriaan, samen met zijn vrouw en medewerkers, een prachtig bedrijf vanuit het niets heeft opgebouwd naar wat het nu is. Destijds grepen ze de kans om – na het faillissement van Van Gemert in Wanroij – de verkoopactiviteiten van Storti en Farmax op te pakken. Zo ontstond Farmstore. Nu, bijna 25 jaar later, mag ik het stokje overnemen. Een bedrijf met negen medewerkers en ruim vijftien merken in het aanbod.”

Wat gaat er veranderen?

“Ik wil in de eerste zes tot negen maanden eerst een goed beeld vormen van het bedrijf. We hebben vier merken – Storti, Alpego, Monosem en Sulky – die voor ons het belangrijkst zijn. Die moeten we koesteren. De rest blijven we kritisch bekijken, of er potentie in zit. En natuurlijk kijken we naar nieuwe ontwikkelingen, technieken en innovaties. Denk aan mechanische onkruidbestrijding en cameragestuurde schoffelmachines die steeds meer hun plek innemen in de landbouw. Maar ook zaken als robotisering en elektrificatie houden we in de gaten. Dat ga ik niet uit de weg als zich daar kansen voordoen.”

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Directeur AgXeed: ‘We gaan modules ontwikkelen voor autonome machines’

AgXeed verkocht onlangs haar eerste AgBot robottrekker. Een jaar na de introductie ervan. Wat gaan we nog meer zien van deze...
Afbeelding artikel

‘Niet groter worden, maar specialistisch blijven’

Groot in compacte machines, zo laat Geertech Machines in Leersum zich misschien wel het beste omschrijven. We spraken met oprichter en...
Afbeelding artikel

Boersma: ‘Er is veel onwetendheid in de maatschappij’

Begin dit jaar nam Menko Boersma het Fedecom-voorzitterschap over van Erwin Ros. We spraken de nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie over...
Beheer
WP Admin