Terug naar nieuwsoverzicht

Concept hybride Antonio Carraro op Eima

Een van de opvallende trekkers op de Eima 2021 in Bologna is het hybride concept van trekkermerk Antonio Carraro. Een SRX Hybrid. De fabrikant benadrukt dat dit nog gaat om een concept, maar hoopt over ongeveer twee jaar de eerste prototypes in het veld te testen.

 

Het concept heeft een dieselmotor van 75 pk (55 kw). De elektromotoren leveren 20 kw vermogen. Dit moet een besparing van 25% opleveren. Op de vraag waarom niet helemaal elektrisch luidt het antwoord dat deze krachtbron nog te veel laadtijd en te weinig werktijd hebben voor het werk op het boerenbedrijf.

 

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Antonio Carraro stapt over op Yanmar-motor

De nieuwe Yanmar-motor sluit volgens Antonio Carraro goed aan bij de nieuwe hydraulische aandrijving in de TR-8500- trekkerserie.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Afbeelding artikel

Fendt introduceert 600-serie viercilinders

De Duitse machinefabrikant Fendt levert nieuwe trekkers: een 600-serie viercilinders. De trekkers beschikken over een nieuwe 5 liter Agco Power-viercilindermotor tot...
Beheer
WP Admin