Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe ganzenvoetschaar Amazone werkt nog ondieper

De HD-variant van de C-Mix ganzenvoetschaar

Amazone vernieuwde de C-Mix ganzenvoetschaar om nog ondieper te kunnen werken.  De HD-variant, het nieuwe type, is een geharde schaar die werkdieptes van een tot tien centimeter mogelijk maakt. Daarnaast is deze geharde schaar duurzamer.

De Amazone C-mix ganzenvoetschaar van 320 mm breed kon al werken op een diepte van drie tot tien centimeter. Met de nieuwe geharde variant zijn werkdieptes tussen de nul en tien centimeter mogelijk. Deze heeft hardmetalen platen die zichzelf scherp houden tijdens het grondbewerken en daarmee een langere levensduur hebben. Doordat het een geharde variant is met een koolstoflaagje, blijft de schaar langer scherp en is een dergelijke ondiepe bewerking mogelijk. Door deze ondiepe werking voorkom je dat uitgevallen zaden dieper in de grond komen te liggen, waar ze de ruimte hebben om te ontkiemen.

De HD-variant is een geharde schaar die volgens de fabrikant drie tot vijf keer langer meegaat dan Amazone’s ‘gewone’ ganzenvoetschaar. De prijs is 184 euro bruto. Daarmee is de prijs flink hoger dan de normale 320 mm variant, die in de boeken staat voor 55 euro bruto. 

Onkruid afsnijden

Met een ganzenvoetschaar kan je de wortels van de onkruiden kort onder bodemoppervlak aanpakken. De ganzenvoeten staan vrij horizontaal waardoor ze het onkruid net onder het maaiveld afsnijden.

De Amazone C-mix ganzenvoetschaar heeft bij een maximale streepafstand van 30 cm een overlap tussen de scharen. Dit zorgt voor gelijkmatig en volledig afsnijden van het onkruid.

Lees verder onder de foto

De HD-variant van de C-Mix Ganzenvoetschaar

Een video van de C-Mix ganzenvoetschaar op de Amazone Cenio 3000.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Teres 300 nieuwe gedragen wentelploeg Amazone

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe wentelploeg voor trekkers tot 300 pk. De Teres 300, zoals het nieuwe model heet, is leverbaar...
Afbeelding artikel

Amazone breidt enkelassige veldspuit uit tot 9.000 liter

Machinefabrikant Amazone breidt de serie UX getrokken veldspuiten uit met twee grotere typen op een enkele as. De nieuwe machines hebben...
Afbeelding artikel

Amazone WindControl los beschikbaar op kunstmeststrooiers

Machinefabrikant Amazone kan het zogenoemde WindControl-systeem opbouwen op de ZA-TS en ZG-TS schotelstrooiers. Het systeem compenseert eventuele invloeden van wind op...