fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger geeft Impress-pers updates en facelift

De Impress-balenpersen van Pöttinger krijgen een nieuw uiterlijk en een aantal updates. Foto's: Christian Wagner, Pöttinger

Oostenrijke machinefabrikant Pöttinger geeft de Impress-balenpersen een update. De machines hebben een nieuw uiterlijk, hogere persdruk, nieuwe bindeenheid en een vernieuwde typeaanduiding gekregen.

 

Machinefabrikant Pöttinger vernieuwt de Impress-balenpersen die het bedrijf vijf jaar geleden op de markt bracht. De machines krijgen naast een nieuw uiterlijk en typeaanduiding ook een update. Volgens Pöttinger is bijvoorbeeld de persdruk nu twintig procent hoger dan in de huidige balenpersen, en daarmee zouden de persen zwaardere balen maken. De machines zijn leverbaar vanaf oktober.

Nieuwe binder, met folie

De fabrikant bouwt een nieuwe binder in de pers. Zo wordt de afremming van de rol niet meer van binnenuit gedaan, maar vanaf de buitenkant van de rol. Die rol wordt voortaan hydraulisch afgeremd, in plaats van elektrisch. De binder kan met zowel net als mantelfolie binden, en er passen rollen tot maximaal 1,4 meter breed in. Er zijn nu twee instelwaardes, één voor net en één voor folie. Wie vaak wisselt tussen beiden kan ook een tweede rolhouder bestellen zodat je niet steeds de rol hoeft te verwijderen. Die optie kost bruto €7.896, en dat is inclusief een camera om zicht te houden op het binden. Er is optioneel ook een laadhulp om de rollen te laden, en die kost bruto €512. Alle Pöttinger-persen krijgen deze nieuwe bindeenheid, en alleen de Pro-modellen kunnen ook met mantelfolie binden.

Wikkeltafel draait na

Ook de wikkelaar onderging vernieuwing. Zo kan de wikkeltafel de baal nu voor en na het wikkelen draaien, waardoor de uiteinden van de mantel- en wikkelfolie worden vastgedrukt. Volgens Pöttinger voorkomt die losse eindjes die hinderen tijdens transport en berging. Daarbij wordt nog overtollig lucht uit de folie naar buiten geperst. Er is nu ruimte om tweemaal acht rollen wikkelfolie mee te nemen, of tweemaal zes rollen wikkelfolie en tweemaal één rol mantelfolie. Vooraan de machine is ruimte voor twee extra rollen net of mantelfolie.

Lees verder onder de foto

De wikkelaar draait de baal nu ook ná het wikkelen, waardoor losse folie eindjes worden vastgedrukt en lucht uit de folie naar buiten wordt geperst.

De wikkelaar draait de baal nu ook ná het wikkelen, waardoor losse folie eindjes worden vastgedrukt en lucht uit de folie naar buiten wordt geperst.

Ledverlichting en touchscreen

De Pro-uitvoeringen zijn optioneel voorzien van ledverlichting, en er zijn schakelbare ledstrips onder het plaatwerk geplaatst voor onderhoud of het wisselen van rollen. Pöttinger plaatst nu optioneel een slanghaspel voorop de pers waarmee je met perslucht (van de luchtremmen) de balenpers kunt schoonblazen. De Pro-modellen komen nu met een nieuw bedieningssysteem, wat Power Control 3.0 heet. Hierbij gaat het om een 5 inch groot touchscreenscherm. Optioneel komt de pers met een camerasysteem en een separaat 10 inch lcd-scherm waarop vier camerabeelden kunnen worden weergegeven.

Aanbod op de schop

Pöttinger past tegelijk de serieopbouw en de typeaanduidingen aan. Nu zijn er twee persen met vaste kamer, de Impress 3130 F Master en 3130 F Pro. Er zijn drie uitvoeringen met een variabele perskamer. Zo zijn er de Impress 3160 en 3190 in de V-uitvoering zonder snijinrichting, V Master-uitvoering met 16 messen en eenvoudige bediening en dan is er de V Pro-uitvoering met 32 messen, loadsensing en Isobus-bediening. Tot slot zijn er nu drie perswikkelcombinaties leverbaar. De Impress 3130 FC Pro met vaste perskamer met 1,30 meter diameter, Impress 3160 VC Pro met variabele kamer tot 1,55 meter, en die staat in de prijslijst voor €130.081. Tot slot is er de Impress 3190 VC Pro tot 1,85 meter, en die kost bruto €135.505. De balenwikkelaar kan overigens tot 1,50 meter wikkelen.

De persen zijn nu af-fabriek leverbaar op 620- of 710-banden, maar daarmee is de machine wel breder dan 3 meter.

De persen zijn onder andere voorzien van een nieuwe binder, die in de Pro-modellen ook met mantelfolie kan binden.

De persen zijn onder andere voorzien van een nieuwe binder, die in de Pro-modellen ook met mantelfolie kan binden.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Beheer
WP Admin